Στο τέλος της τετραετίας θα έχουμε αλλάξει τη χώρα

Δήλωση του πρωθυπουργού Μητσοτάκη για έναν χρόνο από τις εκλογές

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2020 9:02

ΑΘΗΝΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον “Φιλελεύθερο” του Σαββάτου εκφράζει

την ικανοποίησή του για την πορεία της χώρας και την αισιοδοξία του για το μέλλον. “Παρότι βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές κατορθώσαμε πολλά. Η Ελλάδα έχει σήμερα μια εντελώς διαφορετική, αναβαθμισμένη εικόνα στον κόσμο. Το όνομα της χώρας δεν είναι πλέον συνώνυμο της κρίσης, αλλά χρησιμοποιείται ως παράδειγμα επιτυχούς διαχείρισης μιας τεράστιας πρόκλησης, όπως είναι η πανδημία. Οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο το κράτος. Ψηφιακές μεταρρυθμίσεις που διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών και συζητούνταν επί χρόνια πραγματοποιήθηκαν σε λίγες εβδομάδες. Επενδύσεις που είχαν βαλτώσει και θα δώσουν δουλειά σε δεκάδες χιλιάδες νέους, ξεμπλόκαραν. Είδατε τις εικόνες χθες από το Ελληνικό. Εκπέμπουν ένα θετικό σήμα σε όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα”.
Και προσθέτει: “Η Τρίτη 7 Ιουλίου δεν είναι ημέρα πανηγυρισμών, είναι μέρα δουλειάς για μας, όπως όλες οι άλλες. Με σκληρή προσπάθεια του χρόνου τέτοια εποχή η δύσκολη συγκυρία θα είναι πίσω μας και η οικονομία όχι μόνο θα έχει κερδίσει το έδαφος που θα χάσει φέτος λόγω της πανδημίας, αλλά θα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις ώστε στο τέλος της τετραετίας να έχουμε αλλάξει τη χώρα αξιοποιώντας τους κοινοτικούς πόρους και τις τεράστιες δημιουργικές ικανότητες των Ελλήνων”.

Προκλησεις και στο βαθος ανασχηματισμος
Ωστόσο, έναν χρόνο μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις κυρίως στην Οικονομία, καθώς η ύφεση έχει επιστρέψει και η Τράπεζα της Ελλάδας “βλέπει” υποχώρηση του ΑΕΠ από 4,4% ως 9,4% για φέτος. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει έντονη κριτική και καταγγελίες για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, κυρίως σε κονδύλια που κατευθύνονται προς τα ΜΜΕ, με αδιαφανείς όρους.
Πολιτικοί αναλυτές, αναμένουν ανασχηματισμό σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Flash.gr, η απομακρυσμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 30 Ιουνίου ήταν πιθανώς η τελευταία με την συγκεκριμένη σύνθεση. Η 7η Ιουλίου, όταν και συμπληρώνεται ένας χρόνος διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία είναι η ημερομηνία ορόσημο και γύρω από αυτήν θα “κινηθεί” και η ημερομηνία του ανασχηματισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, εδώ και είκοσι μέρες έχουν ξεκινήσει συζητήσεις και τηλεφωνήματα μεταξύ των στελεχών του Μαξίμου με βουλευτές και υπουργούς με ατζέντα τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass