Από τον Καλογρίτσα και το «White House» σε παρακολουθήσεις ΕΥΠ και Documento

*Νέα κόντρα στο πολιτικό σκηνικό * Σίριαλ ανακοινώσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2020 9:00

ΑΘΗΝΑ
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει δημοσίευμα για καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.


Σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν την Τετάρτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και δημοσίευσε το «Πρώτο Θέμα», ο επιχειρηματίας ισχυρίζεται ότι «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του “White House“ δημιουργήθηκε εικονική σύμβαση υπερεργολαβίας μεταξύ της εταιρείας Τοξότης και λιβανέζικου κατασκευαστικού κολοσσού, ώστε να του δοθούν τρία εκατ. ευρώ για την εγγυητική επιστολή, ώστε να συμμετέχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες».
Μάλιστα, ο δικηγόρος του κ. Καλογρίτσα, Ανδρέας Λοβέρδος, επιβεβαίωσε το δημοσίευμα, τονίζοντας ότι τα επιχειρήματα του πελάτη του αναπτύχθηκαν με αυτόν τον τρόπο.
Όσον αφορά για το «White House» που αναφέρει ο κ. Καλογρίτσας, ο κ. Λοβέρδος συμπλήρωσε ότι σύμφωνα με τον πελάτη του είναι το Μέγαρο Μαξίμου, με τη διαδικασία να έχει ως συντονιστή τον Νίκο Παππά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΔ
«Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις από το «Πρώτο Θέμα», που προκύπτουν από τις καταθέσεις στις αίθουσες των δικαστηρίων του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ξεπερνούν τη λειτουργία παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
Η Πειραιώς προσθέτει: «Ξέραμε για τα βοσκοτόπια. Τώρα έρχονται στο φως και ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια».
Και συνεχίζει η Πειραιώς: «Πρωταγωνιστής ξανά, όπως και στους διαλόγους με τον επιχειρηματία Σ. Μιωνή, ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς. Αυτή τη φορά το «μαγαζί» έχει άλλο όνομα και γίνεται White House. Αλλά ο τρόπος που λειτουργεί είναι το ίδιο σκοτεινός και ο στόχος ο ίδιος. Η δημιουργία ενός παραθεσμικού μηχανισμού, στη Δικαιοσύνη, στο κράτος, στα ΜΜΕ που θα υπηρετεί το «μαγαζί»».
Το κυβερνών κόμμα καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Ύστερα και από τις σημερινές αποκαλύψεις οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Δρούσε αυτόνομα ο πιο στενός συνεργάτης του;  Δρούσε σε πλήρη συνεννόηση μαζί του, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, κι αναλαμβάνει εκείνος την ευθύνη; Ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από λέξεις χωρίς νόημα. Απαιτούνται καθαρές απαντήσεις».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
 «Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις», αναφέρει σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Υπενθυμίζει δε ότι «ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν». «Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι», σχολιάζει.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙΝΑΛ
«Τα όσα δημοσιεύονται  στην εφημερίδα ‘Πρώτο Θέμα’, για τις αναφορές ενώπιον του δικαστηρίου στη δίκη Καλογρίτσα, είναι επιβεβλημένο να διερευνηθούν σε βάθος από τη Δικαιοσύνη», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλλαγής. Όπως υπογραμμίζει, «οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα:
-Υπήρχε ένα τόσο μεγάλο και πολυδαίδαλο κύκλωμα που συντόνιζε ο κ. Παππάς;
-Λειτουργούσε με εντολή του μαγαζιού ή όπως αλλιώς το λένε, δηλαδή του ίδιου του ένοικου του Μεγάρου Μαξίμου;
-Ήταν τόση η δίψα τους να δημιουργήσουν καθεστώς, ελέγχοντας τα ΜΜΕ ώστε προέτρεπαν επιχειρηματίες σε εικονικές συναλλαγές;
Δεν περιμένουμε απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευνόητοι οι λόγοι. Περιμένουμε τις ενέργειες της Δικαιοσύνης. Δεν μπορεί να παραμείνουν αιωρούμενα τέτοια θέματα που ρίχνουν και άλλο δηλητήριο στον δημόσιο βίο».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΕΥΠ ΚΑΙ Documento
Εν τω μεταξύ , ανακοίνωση αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Documento εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Μέχρι και πρώην υπουργοί της ΝΔ πρωταγωνιστές του παρακράτους», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συμπληρώνοντας ότι «οι αποκαλύψεις από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ που φέρνει στη δημοσιότητα το Documento και εμφανίζουν ως πρωταγωνιστές του παρακράτους, εκτός από επίορκους αστυνομικούς και δικαστές, πρώην υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ που εμπλέκονται από «τακτοποιήσεις» και ρουσφέτια μέχρι και σε υποθέσεις παιδεραστίας, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στον κ. Μητσοτάκη».
Προσθέτει ότι «την ώρα που ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είχε δώσει εντολή στην ΕΥΠ να διαλευκάνει την υπόθεση και απέπεμψε τους επίορκους αστυνομικούς, ο κ. Μητσοτάκης είχε το θράσος να μιλά για δήθεν παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ». «Κι όλα αυτά», σημειώνει, «ενώ γνώριζε πως χρηματοδότες της ΝΔ εμφανίζονται στις συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ να χρηματίζουν αρεοπαγίτες». Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι επιπλέον, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, «προβεβλημένα στελέχη του κόμματός του εμπλέκονται σε δυσώδεις υποθέσεις».
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει: «Ακόμα και αν ο κ. Μητσοτάκης πει πως δεν γνώριζε, δεν έχει πλέον καμία δικαιολογία. Τα κατήγγειλε η ίδια η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Δημητρίου, στην Προανακριτική για τη Νοβάρτις πριν από λίγες εβδομάδες, όταν ο ίδιος είχε δώσει εντολή στους βουλευτές της πλειοψηφίας, αντί να συμβάλλουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης, να παριστάνουν το φερέφωνο του κ. Μιωνή».
Κατόπιν αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν οφείλει συγκεκριμένες απαντήσεις: Θα προχωρήσει ο ίδιος και η ΝΔ σε αυτοκάθαρση και εξυγίανση του κόμματός τους, πριν αναλάβει η δικαιοσύνη; Θα θέσει εκτός ΝΔ τους πρωταγωνιστές που πολύ καλά γνωρίζει ή θα επιχειρήσει και πάλι να τα κουκουλώσει;».

ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ
Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για όσα αναφέρει η εφημερίδα Documento στο πρωτοσέλιδό της απάντησε η Νέα Δημοκρατία. Αναλυτικά η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος αναφέρει τα εξής: «Με τις αποκαλύψεις που έρχονται καθημερινά στο φως, συμπληρώνεται το παζλ του παρακράτους, των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Οι Ελληνες μαθαίνουν, δια στόματος των πρωταγωνιστών, αυτά που υποψιάζονταν. Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις, από την πλευρά του εργολάβου κι επίδοξου καναλάρχη με τις πλάτες του «μαγαζιού», κ. Καλογρίτσα ειπώθηκε στο δικαστήριο ότι τα 3 εκατομμύρια τελικά πήγαν στο Documento (προφανώς όχι για να ενισχυθεί ο αγώνας κατα της διαπλοκής και η «ανεξάρτητη» δημοσιογραφία, αλλά για να κάνει τη «βρώμικη δουλειά» του ΣΥΡΙΖΑ.).
Ο κ. Βαξεβάνης απαντά, ότι εκείνος δεν ήταν συνεταίρος αλλά ένας απλός εργαζόμενος! Ο οποίος, ώ του θαύματος, κατάφερε στη συνέχεια να γίνει ιδιοκτήτης. Για όλη αυτή τη δυσώδη ιστορία οφείλουν απαντήσεις ο Α. Τσίπρας και ο Ν. Παππάς που την έστησαν και όλοι οι εργολαβικά εμπλεκόμενοι. Πήγαν όντως τα 3 εκατομμύρια ευρώ στην έκδοση του Documento; Πώς έγινε και ο εργαζόμενος σε μια εφημερίδα στην οποία μπήκαν τόσα εκατομμύρια, βρέθηκε ιδιοκτήτης; Η δικαιοσύνη παράλληλα οφείλει να διερευνήσει τις σκοτεινές διαδρομές, των εικονικών συμβάσεων, των εκατομμυρίων ευρώ και των μετοχών που άλλαζαν χέρια. Είναι ζήτημα δημοκρατίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass