Σκληραίνουν οι έλεγχοι στα σύνορα

Εντοπίστηκαν 29 νέα κρούσματα στον Προμαχώνα - Τσιόδρας: Ανησυχώ για τα Βαλκάνια, χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2020 9:14

ΑΘΗΝΑ
Την ανησυχία του για την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού στα Βαλκάνια, εξέφρασε ο Σωτήρης Τσιόδρας.


Στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης σύσκεψης ο Σωτήρης Τσιόδρας «χτύπησε καμπανάκι» για την κατάσταση που διαμορφώνεται στα Βαλκάκνια και υπογράμμισε την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «το άνοιγμα της χώρας πρέπει να γίνεται με πρώτο μέλημα την ασφάλεια τόσο για τους επισκέπτες, όσο και για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών».

 

ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ
Υπενθυμίζεται ότι, αμέσως μετά την έκτακτη σύσκεψη, η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων κορονοϊού. Αυτά είναι τα εξής:
Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από τις 6 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου 2020 από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν από την είσοδό τους στην Ελλάδα.
Επίσης η υποχρέωση του PLF παραμένει σε ισχύ, ο ελάχιστoς χρόνος συμπλήρωσης περιορίζεται σε 24 από 48 ώρες πριν από την άφιξη στην Ελλάδα. Τέλος, ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για τον λόγο αυτό δεκάδες κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Καταναλωτή και της αστυνομίας θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένους (πάνω από 300) ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.

 

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ
Σημειώνεται, ότι μετά την προχθεσινή ανακοίνωση για 27 εισαγόμενα κρούσματα -50 στο σύνολο- βρέθηκαν χθες ακόμη 29 τουρίστες με τον ιό στα σύνορα. Ειδικότερα στον Προμαχώνα βρέθηκαν θετικοί στον δειγματοληπτικό έλεγχο 29 τουρίστες που έρχονταν στη χώρα μας από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία για διακοπές.
Τα αποτελέσματα προέκυψαν μετά από ελέγχους που έκανε ο ΕΟΔΥ στα σύνορα, καθώς όπως έγινε γνωστό πρόσφατα υπό έλεγχο υπόκεινται ανεξαιρέτως όλοι όσοι περνούν από τον Προμαχώνα.
*Συνολικά 60 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώνονται στη χώρα, εκ των οποίων τα 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.732, εκ των οποίων το 54.5% αφορά άνδρες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass