Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2020 9:50

Στον «Ευαγγελισμό» με πέτρα στανεφρά η Φώφη Γεννηματά
ΑΘΗΝΑ
Στο νοσοκομείο πήγε εκτάκτως σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουλίου, το πρωί, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο «Ευαγγελισμός»:


«Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής προσήλθε σήμερα το πρωί στο εφημερεύον νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» εμπύρετος και με συμπτώματα έντονου άλγους λόγω νεφρολιθίασης. Υποβλήθηκε επιτυχώς σε αφαίρεση λίθου και πήρε ήδη εξιτήριο».

 

Στην οικογένεια Βαρδινογιάννη ο αποκλειστικός έλεγχος του Alpha
ΑΘΗΝΑ
Στα «χέρια» της οικογένειας Βαρδιογιάννη πέρασε ο αποκλειστικός έλεγχος του Alpha - τηλεόραση και ραδιόφωνο.
Αυτό έγινε γνωστό μέσω ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα της Motor Oil, η οποία έχει τίτλο «Ολοκλήρωση συναλλαγής για την απόκτηση της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.».
Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Σε συνέχεια σχετικών ανακοινώσεων της 2ας Δεκεμβρίου 2019 και της 11ης Φεβρουαρίου 2020, η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στις 27 Ιουλίου 2020 ολοκληρώθηκε η συναλλαγή για την απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί των εταιριών ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA), ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ Α.Ε. (λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 98,9 στην Αττική) και ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε. (λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 96,5 στη Θεσσαλονίκη) από τη MEDIAMAX HOLDINGS LIMITED (*)».

 

Κατέληξε ο 60χρονος γιατρός που πυροβόλησε τη σύζυγό του και αυτοπυροβολήθηκε
ΑΘΗΝΑ
Υπέκυψε το μεσημέρι στα τραύματά του ο 60χρονος γιατρός από τα Χανιά, που το απόγευμα της Κυριακής αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, αφού προηγουμένως είχε πυροβολήσει στην κοιλιακή χώρα τραυματίζοντάς την σοβαρά την 55χρονη σύζυγό του.
Το αιματηρό περιστατικό είχε συμβεί στο σπίτι του ζευγαριού στη συνοικία Πασακάκι των Χανίων. Οπως ανέφερε την Κυριακή το τοπικό portal cretapost, ένας 60χρονος άνδρας πυροβόλησε στην κοιλιακή χώρα την 55χρονη σύζυγό του.
Στη συνέχεια επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του. Κάτοικοι στην περιοχή Πασακάκι Χανίων άκουσαν τους πυροβολισμούς και ειδοποίησαν την αστυνομία.
Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και παρέλαβαν τους τραυματίες. H γυναίκα, η οποία δέχθηκε σφαίρα στην κοιλιακή χώρα, εισήχθη αμέσως στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τους γιατρούς, έχουν βληθεί ζωτικά όργανα και η κατάστασή της είναι εξαιρετικά σοβαρή.
Ο 60χρονος κατέληξε το μεσημέρι, ενώ η σύζυγός του εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με την κατάσταση της υγείας της να χαρακτηρίζεται σοβαρή.

 

Αγρια συμπλοκή στο δικαστικό μέγαρο Βέροιας
ΑΘΗΝΑ
Σε «ρινγκ» μετατράπηκε το πρωί το δικαστικό μέγαρο της Βέροιας, όταν δύο πολυμελείς οικογένειες Ρομά πιάστηκαν στα χέρια, ενώ τουλάχιστον δύο εκ των συμπλεκόμενων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές και αυτή τη στιγμή εξετάζονται σε αστυνομικό τμήμα. Όπως έγινε μέχρι στιγμής γνωστό, οι δύο οικογένειες βρέθηκαν στα δικαστήρια της πόλης ενόψει της εκδίκασης υπόθεσης αστικής φύσεως που ήταν προγραμματισμένη για χθες.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το επεισόδιο διαδραματίστηκε λίγο πριν από τις 10 το πρωί, όταν αρχικά προκλήθηκε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πλευρών που φαίνεται πως είναι διάδικοι. Καθώς η μία κουβέντα έφερε την άλλη, η κατάσταση ξέφυγε με αποτέλεσμα να ακολουθήσει βίαια συμπλοκή, κατά την οποία -κατά τις ίδιες μαρτυρίες- χρησιμοποιήθηκαν καδρόνια και άλλα αντικείμενα.
Στο σημείο κατέφθασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με την επέμβαση των οποίων το επεισόδιο έληξε.

 

 

Κάμπινγκ στο Γράμμο οργανώνει η Ν. ΣΥΡΙΖΑ
ΑΘΗΝΑ
Στον Γράμμο θα περιηγηθούν για τέσσερις μέρες οι οργανώσεις Σπουδάζουσας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια του φετινού «εναλλακτικού» πολιτικού κάμπινγκ.
Οι νεολαίοι της Κουμουνδούρου με την επιλογή τους προκαλούν για άλλη μια φορά εντύπωση και πολιτικούς σχολιασμούς για τον ιδεολογικό προσανατολισμό τους. Το 2017 είχαν οργανώσει κάμπινγκ στην Ηλεία με επίσημο προσκεκλημένο τον πρεσβευτή της Βενεζουέλας, για να συμπαρασταθούν στο καθεστώς Μαδούρο. Τώρα, θα κατασκηνώσουν στο Νεστόριο Καστοριάς από τις 6 έως τις 9 Αυγούστου «σε μια ιστορική περιοχή, όπου πριν από 71 χρόνια τα γεγονότα που συνέβησαν καθόρισαν τη σύγχρονη ιστορία του τόπου», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για να τιμήσουν τον ΔΣΕ (Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας, προσκείμενος στο ΚΚΕ κατά τη διάρκεια του Ελληνικού Εμφυλίου 1946-1949).
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει «με ιστορικό περίπατο στον πύργο Κοτύλης και επίσκεψη στο μνημείο στη θέση Σπανούρα. Ο πύργος της Κοτύλης (ή όπως τον λένε οι ντόπιοι «Χάρο») κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου αποτελούσε ένα από τα περάσματα του ΔΣΕ προς το Βίτσι. Το καλοκαίρι του 1947 κατά τη διάρκεια σκληρής μάχης αποδεκατίστηκε από τον Ελληνικό Στρατό διμοιρία του τάγματος των ανταρτών, που επιχειρούσε στην περιοχή. Επέζησαν μόνο 3 μαχητές. Γιάννης Θεοδώρου, Νίκος Χατζηβασιλείου και Θάνος Δημητρίου.
Πολεμώντας μέχρι και την τελευταία σφαίρα τους αντί να παραδοθούν στις δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού αγκαλιάστηκαν και τραγουδώντας το τραγούδι του ΔΣΕ «για σε πατρίδα μας Ελλάδα, ζώσαμε τα άρματα ξανά» έπεσαν στον γκρεμό».
Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθούν και το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στα Λιβάδια Κοτύλης του Δήμου Νεστορίου, 50 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καστοριάς, σε υψόμετρο 1.453 μ. Ενώ θα πραγματοποιήσουν έναν ακόμη «ιστορικό περίπατο», στο νοσοκομείο του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και το θρυλικό νοσοκομείο στο φαράγγι Καταφύκι του Γράμμου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass