Eκλεισαν έξι δομές για πρόσφυγες στα Γρεβενά και μία στη Φλώρινα

Λουκέτο έως το τέλος του 2020 σε 67 ξενοδοχεία που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο

Δημοσίευση: 15 Αυγ 2020 11:47

ΑΘΗΝΑ
Έκλεισαν οκτώ ξενοδοχεία- δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του υπουργείου Μετανάστευσης να σταματήσει ως το τέλος του έτους τη λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων στην ηπειρωτική Ελλάδα ως δομών.


Χθες έκλεισαν έξι δομές στα Γρεβενά και μία στη Φλώρινα ενώ στα μέσα Ιουλίου είχε προηγηθεί το κλείσιμο της ξενοδοχειακής δομής φιλοξενίας στην Αργολίδα.
Στις δομές φιλοξενίας των Γρεβενών διέμεναν συνολικά 177 άτομα και στη Φλώρινα 43 άτομα, που, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης, ήδη μεταφέρθηκαν σε άλλους χώρους φιλοξενίας στην ενδοχώρα στους οποίους υπήρχε αντίστοιχη διαθεσιμότητα.
Μαζί με τους 463 διαμένοντες στη δομή της Αργολίδας, ο συνολικός αριθμός των αιτούντων άσυλο που μεταφέρθηκαν σε άλλες δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα ανέρχεται σε 683 αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Συνολικά οι ξενοδοχειακές δομές φιλοξενίας ανέρχονταν σε 67 και μετά το κλείσιμο των επτά δομών σε Γρεβενά και Φλώρινα, καθώς και της δομής στην Αργολίδα που έκλεισε πρόσφατα, μειώθηκαν σε 59. Ο σχεδιασμός του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου προβλέπει το κλείσιμο και των υπόλοιπων 59 ξενοδοχειακών δομών φιλοξενίας μεταναστών μέχρι το τέλος του έτους.
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, επισημαίνει σε δήλωσή του ότι «προχωρούμε σύμφωνα με τον σχεδιασμό μας, ο οποίος προβλέπει το κλείσιμο και των υπόλοιπων 59 ξενοδοχειακών δομών φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα μέσα στο 2020. Στόχος μας η ουσιαστική αποσυμφόρηση και των νησιών του Βορείου Αιγαίου αλλά και της ηπειρωτικής Ελλάδας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass