Συγκεντρώσεις και πορείες

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ «ΠΑΡΩΝ» ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ * ΟΜΙΛΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2020 9:10

λίγο πριν από τις 8.30 βράδυ οι πορείες των συνδικάτων, του ΠΑΜΕ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ μικρή ομάδα διαδηλωτών παρέμεινε για λίγη ώρα στην πλατεία Σιντριβανίου.


Νωρίτερα, όλοι οι υπόλοιποι διαδηλωτές, αφού πέρασαν μπροστά από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού Κωνστατίνου Μητσοτάκη, στο πλάσιο του Thessaloniki Helexpo Forum, κατέληξαν στην Καμάρα και στην οδό Εγνατία, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, αντίστοιχα, όπου διαλύθηκαν.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε διαφορετικά σημεία (άγαλμα Βενιζέλου, Πλατεία ΧΑΝΘ, Καμάρα, Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στη νέα παραλία) και στη συνέχεια άρχισαν να κινούνται προς το συνεδριακό κέντρο, γύρω από το οποίο έχουν σχηματιστεί, όπως κάθε χρόνο, οδοφράγματα από κλούβες της Αστυνομίας. Ταυτόχρονα, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν αναπτυχθεί κυρίως σε κάθετους δρόμους, ενώ η αστυνομική επιχείρηση συντονίζεται από ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.
Τα συλλαλητήρια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου, με πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, ΕΔΟΘ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, ΚΕΕΡΦΑ, ΟΚΔΕ και φοιτητών ενώ λίγο αργότερα συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, στην πλατεία ΧΑΝΘ. Στην Καμάρα έγινε συγκέντρωση από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στον Λευκό Πύργο, ομάδες και σύλλογοι που εναντιώνονται στα μέτρα αποτροπής εξάπλωσης του κορονοϊού, ενώ άλλη μια συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου.

 

Κουτσούμπας: Προσθέτουν νέα μνημονιακά μέτρα
«Η εργατική τάξη, ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να έχει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στα άλλα πολιτικά κόμματα, που αντί να καταργούν μνημονιακά μέτρα που ψήφισαν όλοι μαζί, αντίθετα σήμερα προσθέτουν και νέα, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, με fast-track διαδικασίες στο Κοινοβούλιο, που συρρικνώνουν ακόμα περισσότερο το λαϊκό εισόδημα, που διαλύουν εργασιακές σχέσεις, που καταργούν δικαιώματα χρόνων, των εργαζομένων σε όλους τους τομείς», τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έδωσε το «παρών» στο χθεσινό συλλαλητήριο και την πορεία του ΠΑΜΕ, στη Θεσσαλονίκη.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, όλα τα παραπάνω γίνονται «πότε με το πρόσχημα της πανδημίας, πότε με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης».
Ο γ.γ. του ΚΚΕ τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει πλούσιες παραγωγικές, τεχνολογικές, επιστημονικές δυνατότητες σήμερα» και πρόσθεσε: «Κυρίως έχει έμπειρο, έμψυχο επιστημονικό και εργατικό δυναμικό που μπορεί να κάνει πραγματικά θαύματα, εάν ο πλούτος της Ελλάδας περάσει και γίνει κοινωνική ιδιοκτησία ενταγμένη σε ένα κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της οικονομίας και των υπηρεσιών, απελευθερωμένη από ιμπεριαλιστικές συμφωνίες και δεσμά, με τον λαό πραγματικά στην εξουσία του τόπου».
Κάλεσε, δε, τον ελληνικό λαό να παλέψει σε αυτόν τον δρόμο, «δυναμώνοντας, ενισχύοντας το εργατικό, ταξικά προσανατολισμένο κίνημα, το ΠΑΜΕ, την κοινωνική συμμαχία όλων των λαϊκών δυνάμεων σε αντικαπιταλιστική, αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, σε συμπαράταξη και συμπόρευση με το ΚΚΕ».
ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Ένα μεγάλο πανό με το μήνυμα «κλείστε το κολαστήριο της Μόριας» ανήρτησαν, από την ταράτσα του κτιρίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, μέλη του ΠΑΜΕ στο πλαίσιο των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν σήμερα με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
«Πραγματοποιούμε σήμερα μια συμβολική ενέργεια θέλοντας να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, να κλείσει το κολαστήριο της Μόριας και όλα αυτού τους είδους τα κολαστήρια και να διασφαλιστεί το δικαίωμα προσφύγων και μεταναστών να πάνε στον προορισμό τους. Αυτό είναι που θέλουμε να δηλώσουμε, αυτό φωνάζουμε λίγες ώρες πριν το κεντρικό μας ραντεβού που είναι στην Πλατεία ΧΑΝΘ, αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε αναπόσπαστο μαζί με το πλαίσιο πάλης που έχουμε αναδείξει», δήλωσε ο πρόεδρος συνδικάτου εργαζομένων στον επισιτισμό και τουρισμό Κυριάκος Τσιαούσης.
Λίγο νωρίτερα τα μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν εκδήλωση κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού.
«Ήταν πολύ θετικό ότι στην πρωτοβουλία της εκτελεστικής γραμματείας μας ανταποκρίθηκαν μια σειρά σωματεία και φορείς και μάλιστα έγινε πολύ ολοκληρωμένη και εποικοδομητική συζήτηση και ανταλλαγή πείρας σχετικά με τη μεθόδευση της κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων προκειμένου να ιδιωτικοποιήσουμε ένα αγαθό το οποίο για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass