Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2020 12:37

Δύο γυναίκες και δύο ανήλικοι χάθηκαν στο ναυάγιο

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Στους τέσσερις ανήλθε ο αριθμός των νεκρών -δύο γυναίκες και δύο ανήλικα αγόρια 6 και 7 ετών- από το ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες και πρόσφυγες, 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κρήτης.

Έως τώρα έχουν διασωθεί από τη θαλάσσια περιοχή 57 άτομα.
Η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.
Οι τρεις σοροί και 19 διασωθέντες έχουν μεταφερθεί στο λιμάνι της Σητείας από ένα παραπλέον πλοίο και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού.
Στο σημείο των ερευνών βρίσκονται πέντε παραπλέοντα πλοία, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Στις έρευνες συμμετέχει επίσης ένα ελικόπτερο super puma και αεροσκάφος του Λιμενικού.

 

Τα ισόβια έγιναν 15ετής κάθειρξη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Από ισόβια… 15ετή κάθειρξη σε ζευγάρι που καταδικάστηκε για τη στυγερή δολοφονία 58χρονου ψυχιάτρου, τον Δεκέμβριο του 2010, στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για την κουβανικής καταγωγής πρώην σύζυγο του θύματος και τον αρραβωνιαστικό της στους οποίους το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, χάρη στο οποίο «έσπασαν» τα ισόβια.
Οι κατηγορούμενοι είχαν προσφύγει στον Άρειο Πάγο κατά της εφετειακής απόφασης με το σκεπτικό ότι κακώς δεν τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό. Η προσφυγή έγινε δεκτή από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο με αποτέλεσμα η υπόθεση να επιστρέψει στο Εφετείο μόνο όμως ως προς το σκέλος της χορήγησης ελαφρυντικού, το οποίο τελικώς εδόθη. Ύστερα από αυτήν την εξέλιξη, οι κατηγορούμενοι αναμένεται να βγουν σε λίγο καιρό από τις φυλακές έχοντας εκτίσει ήδη εννέα χρόνια.
Ο άτυχος ψυχίατρος είχε βρεθεί νεκρός μέσα σε λίμνη αίματος έξω από το σταθμευμένο όχημά του, φέροντας αλλεπάλληλα χτυπήματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματος.

 

Προς δημοπράτηση οι συχνότητες 5G

ΑΘΗΝΑ

Έτοιμη να προχωρήσει στην ανακοίνωση της δημοπρασίας για το φάσμα συχνοτήτων 5ης γενιάς (5G), είναι η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΤΤ Κων. Μάσελος, στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Απαντώντας σε ερώτηση του Ιω. Μελά (ΝΔ), ο κ. Μάσελος είπε ότι «έχουμε ολοκληρώσει δύο κύκλους διαβουλεύσεων για τη δημοπρασία του φάσματος των δικτύων 5G και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην ανακοίνωση της δημοπρασίας. Θα ξεκινήσουμε μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχαμε δεσμευτεί, εντός του 2020, για τη δημοπρασία του φάσματος» είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για το θέμα της υγείας των πολιτών από την ακτινοβολία των κεραιών, είπε ότι αποτελεί θέμα πρώτης προτεραιότητας και ότι η ΕΕΤΤ παρακολουθεί τις μελέτες του Διεθνούς Οργανισμού Υγείας, τα όρια ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, όπως ορίζονται από τα διεθνή στάνταρντ, καθώς και τις μελέτες της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών, ως προς τη μεθοδολογία των μετρήσεων. «Εάν παρακολουθούμε αυτό το πλαίσιο, θα είμαστε σίγουροι ότι δεν θα προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία» είπε ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΤΤ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass