Ενισχύσεις σε πατάτα, καρπούζια

Ο ΜΑΚΗΣ ΒΟΡΙΔΗΣ ΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2020 15:01

ΑΘΗΝΑ
Διαβεβαιώσεις ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με την ενίσχυση των παραγωγών της ανοιξιάτικης πατάτας και του πρώιμου καρπουζιού που επλήγησαν από τον κορονοϊό παρείχε, από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας του ΚΚΕ, Νικόλαου Καραθανασόπουλου.


Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει διαπιστώσει διαταραχή στα δύο παραπάνω προϊόντα και επισήμανε ότι έχει γίνει ήδη ο σχετικός υπολογισμός για τα ποσά με τα οποία πρόκειται να ενισχυθούν οι παραγωγοί, τοποθετώντας χρονικά τις σχετικές ανακοινώσεις το αργότερο έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι το Υπουργείο δεν κάνει επιδοματική πολιτική αλλά ασκεί στοχευμένη πολιτική αναπλήρωσης της απώλειας εισοδήματος των παραγωγών που έχουν υποστεί τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού. Παράλληλα, κάλεσε εκείνους που κατηγορούν το Υπουργείο ότι δεν δίνει αρκετά χρήματα να υποβάλουν στοιχεία που να τεκμηριώνουν τις εκτιμήσεις τους, εφόσον ισχυρίζονται ότι κάποιος κλάδος δεν έχει ενισχυθεί ικανοποιητικά.
Αναφερόμενος στο ζήτημα των κατώτατων εγγυημένων τιμών, επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι το συγκεκριμένο μέτρο είναι καταστροφικό για τους παραγωγούς σε περίπτωση που επιχειρήσει κάποιος να το εφαρμόσει σε συνθήκες ανοιχτής και δη διεθνοποιημένης οικονομίας. Σημείωσε μάλιστα ότι η Ισπανία επιχείρησε να εφαρμόσει το συγκεκριμένο μέτρο στο ελαιόλαδο με τραγικά αποτελέσματα που οδήγησαν ουσιαστικά στη μη εφαρμογή του μέτρου.
Τέλος, ο Υπουργός αποσαφήνισε ότι η ενίσχυση του εκάστοτε πληττόμενου κλάδου δεν συνιστά αποτέλεσμα πολιτικής απόφασης, αλλά αποτέλεσμα μίας σειράς παραγόντων, εξηγώντας τη μεθοδολογία που ακολουθείται και η οποία έχει τις δικές της τεχνικές απαιτήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass