Σε αργίες και Σάββατα θα καλυφθούν οι χαμένες ώρες

Ξεκινά από σήμερα υποχρεωτικά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία - Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2020 13:08

ΑΘΗΝΑ
Με μαθήματα τις αργίες, τα Σάββατα και τις ημέρες των σχολικών περιπάτων θα καλυφθούν οι χαμένες ώρες διδασκαλίας λόγω των καταλήψεων όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.


Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, από σημερα , στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. «Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία» τονίζει.
Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:
Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.
Από αύριο, στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.
Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση».

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ
Επίθεση στην υπουργό Παιδείας εξαπέλυσε η Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου σε ζητήματα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
«Με κινήσεις πανικού και επίδειξη δήθεν «πυγμής» απαντά η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως στις δίκαιες κινητοποιήσεις του μαθητικού κινήματος. Το μόνο που ξέρει να κάνει εξάλλου, όπως έχει αποδείξει», σημειώνει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «με δήλωσή της που μοίρασε στον Τύπο ενημερώνει ότι... διατάσσει εντός της ημέρας τους διευθυντές των σχολείων να καταρτίσουν πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης που θα εφαρμοστεί από αύριο (!) και «τιμωρεί» (τουλάχιστον, σίγουρα έτσι φαντάζεται) εκπαιδευτικούς και μαθητές με μαθήματα τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες».
«Και αυτό, χωρίς να έχει προηγηθεί ίχνος διαλόγου με τη μαθητική κοινότητα στα σχολεία που έχουν καταγραφεί κινητοποιήσεις», επισημαίνει, η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας ότι «ως εκεί φτάνει η παιδαγωγική της αντίληψη». «Ούτε φυσικά φαίνεται να την απασχολεί ότι με πρόσφατη απόφασή της η Αρχή Προστασίας Δεδομένων είχε εντοπίσει σωρεία προβλημάτων που έπρεπε να αντιμετωπιστούν πριν συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση», συμπληρώνει.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας, «οι μαθητές παρά την εκστρατεία δυσφήμισης σε ΜΜΕ και social media, διεκδικούν ανοιχτά σχολεία σε συνθήκες υγειονομικώς ασφαλείς, με ολιγομελή τμήματα και κάλυψη των κενών σε διδακτικό προσωπικό, που θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερα καθώς επεκτείνεται η πανδημία», ενώ επισημαίνεται πως «ήδη, οι αριθμοί των κρουσμάτων ανάμεσα στους μαθητές από τις 14 Σεπτεμβρίου που άνοιξαν τα σχολεία προκαλούν δέος και ανησυχία, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των ειδικών που από την ‘Ανοιξη, όπως αποκαλύφθηκε (παρά την επιχείρηση συσκότισης…) ζητούσαν μικρότερα τμήματα, αλλά δεν εισακούστηκαν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass