Προσλήψεις 2.380 εκπαιδευτικών

Για κάλυψη νέων αναγκών εν μέσω κορoνοϊού

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2020 10:30

ΑΘΗΝΑ
Με απόφαση της Νίκης Κεραμέως προσλαμβάνονται 2.380 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη γενική εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για να καλύψουν νέες προσωρινές ανάγκες σε σχέση με την πρόληψη από την COVID-19, φτάνοντας συνολικά τους 49.214 διορισμούς και προσλήψεις έως σήμερα, μακράν περισσότερους από όλα τα τελευταία χρόνια.


Η συγκεκριμένη μέριμνα του υπουργείου αποτυπώθηκε στον νόμο 4722/2020, που προβλέπει επιπλέον προσλήψεις συμβασιούχων εκπαιδευτικών για τις περιπτώσεις που συνάδελφοί τους δεν μπορούν να παρέχουν διδακτικό ή υποστηρικτικό έργο διά ζώσης αλλά μόνο εξ αποστάσεως, για λόγους συναφείς με την COVID-19. Παράλληλα, λαμβάνονται επιπλέον μέτρα ως προς τη λειτουργία των σχολικών μονάδων για την πρόληψη από την COVID-19, για την υλοποίηση των οποίων απαιτείται η πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών, όπως η συνεχιζόμενη επέκταση της λειτουργίας του ολοήμερου σχολείου. Οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί καλύπτουν, επίσης, ανάγκες μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που αδυνατούν, για λόγους συναφείς με την COVID-19, να παρακολουθήσουν την εκπαιδευτική διαδικασία διά ζώσης.
Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε:
«Στόχος μας, μέσω της εν λόγω πρωτοβουλίας καθώς και άλλων μέτρων στην ίδια κατεύθυνση, είναι η προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας. Κανείς μαθητής δεν πρέπει να μείνει πίσω -γι’ αυτό και προβλέπεται η δυνατότητα για εκπαίδευση εξ αποστάσεως στις περιπτώσεις μαθητών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου. Και οφείλουμε να προστατεύσουμε και τους εκπαιδευτικούς μας που ανήκουν στις ομάδες αυτές αυξημένου κινδύνου με πρόβλεψη για την αντικατάστασή τους για τη διά ζώσης διδασκαλία και την παροχή εκπαίδευσης εκ μέρους τους μόνο εξ αποστάσεως. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ θερμά τους μαθητές μας, τους εκπαιδευτικούς μας, τα στελέχη μας για την εξαιρετική τήρηση των μέτρων προστασίας και πρόληψης. Παρακολουθούμε μέρα-μέρα την εξέλιξη της πανδημίας και προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα. Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass