60 κρούσματα στο μεγαλύτερο προνοιακό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης

EΥΡΗΜΑΤΑ ΣΟΚ ΣΤΟΝ «ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ»

Δημοσίευση: 24 Νοε 2020 9:20

ΑΘΗΝΑ
Εξήντα περιθαλπόμενους και αρκετούς εργαζόμενους θετικούς στον κορoνοϊό μετρά το μεγαλύτερο ίδρυμα προνοιακής φροντίδας στη Βόρεια Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας και των Βαλκανίων, το Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων «Ο Άγιος Παντελεήμων» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, με έδρα στη Θεσσαλονίκη.


Στον «Άγιο Παντελεήμονα» όλοι, διοίκηση, εργαζόμενοι, συνεργαζόμενοι και περιθαλπόμενοι, λειτουργούν στο «κόκκινο» από το ξέσπασμα της πανδημίας.
Ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή, παρά την αυστηρότητα των μέτρων και του πρωτοκόλλου, να εισχωρήσει ο ιός.
Εδώ και αρκετές ημέρες, σε προληπτικό τεστ βγήκαν θετικοί δύο εργαζόμενοι και τα επαναλαμβανόμενα τεστ άρχισαν σταδιακά να βγαίνουν θετικά και για κάποιους περιθαλπόμενους.
Συνολικά, περίπου 60 περιθαλπόμενοι και αρκετοί εργαζόμενοι διαγνώστηκαν θετικοί στο ίδρυμα, το οποίο φιλοξενεί περίπου 300 περιθαλπόμενους και εργάζονται περισσότερα από 200 άτομα.
Το δυσάρεστο είναι ότι ήδη μία 46χρονη βοηθητική νοσοκόμος, παντρεμένη, χωρίς παιδιά, έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Η Ν.Κ., σύμφωνα με την ενημέρωση, ήταν σε άδεια όταν ενημέρωσε τη διεύθυνση της νοσηλευτικής υπηρεσίας του ιδρύματος πως είναι εμπύρετη. Τέθηκε εκτός υπηρεσίας, ακολούθησε η νοσηλεία και ενώ η κατάστασή της ήταν σταθερή, υποτροπίασε και τελικά έχασε τη ζωή της.
Η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, Βίκη Νάκου, που έχει υπό την εποπτεία της το συγκεκριμένο ίδρυμα και τα άλλα αντίστοιχα κέντρα, διαβεβαίωσε ότι τηρούνται πλήρως όλα τα απαιτούμενα μέτρα και μάλιστα με πολύ πιο αυστηρό τρόπο, ενώ οι έλεγχοι είναι διαρκείς σε εβδομαδιαία βάση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass