Τσιόδρας: Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ

TO AIΣΙΟΔΟΞΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΥ *596 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ, 111 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 2.199 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ *ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ Ο ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ, ΘΕΤΙΚΟΣ Ο Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ *ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΓΙΑ... ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2020 9:00

ΑΘΗΝΑ
Ο Σωτήρης Τσιόδρας, έστειλε ένα αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία του κορονοϊού. «Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ», τόνισε ο λοιμωξιολόγος.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS ο επικεφαλής των λοιμωξιολόγων, Σωτήρης Τσιόδρας, αναφέρθηκε στην πανδημία του κορονοϊού και τις εξελίξεις με τα εμβόλια.


«Να νικήσουμε, γιατί σαν ανθρωπότητα έχουμε μάθει να νικάμε και ήδη έχουμε αισιόδοξα μηνύματα από τα εμβόλια», ανέφερε αρχικά ο κ. Τσιόδρας.
Στη συνέχεια ο λοιμωξιολόγος ανέφερε: «Ελπίζω με κατανόηση και υπομονή να ξεπεράσουμε το τούνελ. Σίγουρα υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, αρκεί να έχουμε αλληλεγγύη, σεβασμό και να είμαστε ενωμένοι».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΟΔΥ
Εν τω μεταξύ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.199 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.
Νέα αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σημειώνεται το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, με τον αριθμό τους να ανέρχεται σε 2.199, έναντι 1.044 τη Δευτέρα. Την ίδια ώρα, αυξημένος είναι και ο αριθμός των νέων θανάτων, που, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, αγγίζει τους 111, ενώ προχθες ήταν 85.
Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 21.033 μοριακά τεστ και 9.982 rapid test για τον κορωνοϊό σε όλη τη χώρα, αριθμός σημαντικά αυξημένος από τις διαγνώσεις της Δευτέρας.
Η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:  Σήμερα ανακοινώνουμε 2.199 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 107.470, εκ των οποίων το 52.9% άνδρες.
4.919 (4.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 28.590 (26.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
596 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 65 έτη. 167 (28.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.8% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 597 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε 111 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2.517 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.021 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
ΣΕ ΜΕΘ Ο ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ
Σε ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» εισήχθη σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος έχει διαγνωσθεί θετικός στον κορονοϊό.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εισήχθη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για καθαρά προληπτικούς λόγους προκειμένου να του χορηγηθεί οξυγόνο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει διασωληνωθεί και πως η κατάστασή του χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς σταθερή και ελεγχόμενη.
Υπενθυμίζεται ότι χθες ο υπουργός σε ανάρτησή του στα social media έγραψε: «Σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη και τις ευχές σας. Είμαι σε καλά χέρια. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό κάνουν το καλύτερο για όλους και τους αξίζει ένα τεράστιο ευχαριστώ. Εύχομαι όλοι οι ασθενείς να επιστρέψουμε γρήγορα υγιείς κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα».

ΘΕΤΙΚΟΣ Ο Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ
Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης. «Ενημερώθηκα από Δήμαρχο που συναντήθηκα τις προηγούμενες μέρες, ότι εμφάνισε συμπτώματα #Covid19. Αμέσως υποβλήθηκα σε έλεγχο και το αποτέλεσμα βγήκε θετικό. Θα παραμείνω το επόμενο διάστημα σε απομόνωση, ασκώντας εξ αποστάσεως και με ασφάλεια τα καθήκοντά μου», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o περιφερειάρχης Αττικής.
Σημειώνεται ότι το πρωί της Τρίτης, ο κ. Πατούλης είχε δώσει το «παρών» στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποίησε η ΚΑΕ ΑΕΚ σε χώρο του ΟΑΚΑ.

ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ
Συναγερμός σήμανε ύστερα από απειλητικό τηλεφώνημα για το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του GRTimes.gr, το τηλεφώνημα έγινε στο 166 και ο άγνωστος ανέφερε ότι τοποθετήθηκε βόμβα στον 3ο όροφο του νοσοκομείου, δηλαδή στην κλινική Covid-19 του «Παπαγεωργίου».
Αμέσως στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας για να αρχίσουν τη σχετική έρευνα με τη συνδρομή κλιμακίου του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.
Σημειώνεται ότι η είσοδος στο νοσοκομείο, που εφημερεύει, δεν έχει απαγορευθεί για τους ασθενείς και για τα περιστατικά που φθάνουν με ασθενοφόρα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass