Μάγγο(σε) τον βαθμό στο 90’+3

Ο Απόλλων Λάρισας ισοφάρισε με αυτογκόλ την Ξάνθη σε 1-1 - Βοήθησαν σημαντικά οι αλλαγές του Καρδιτσιώτη προπονητή

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2021 21:11

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν χθες στην πρεμιέρα της Super League 2, Απόλλων Λάρισας και Ξάνθη, όπου αναδείχτηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1, στο AEL FC ARENA.


Η ακριτική ομάδα ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ο Απόλλωνας κυριάρχησε στην επανάληψη και κυρίως μετά την είσοδο των Τασιούλη, Μπάμπη και Μπαλογιάννη, αλλαγές του Γιάννη Μάγγου, οι οποίοι βοήθησαν σημαντικά, καθώς οι «κυανόλευκοι» πίεσαν ψηλά, ρίσκαραν και δικαιώθηκαν στο τέλος.
Στο 16’η Ξάνθη προηγήθηκε με γκολ του Μπριλάντε και ο Απόλλωνας ισοφάρισε στο 90’ +3 με αυτογκόλ του Τζούρμαν.
Ο τεχνικός του Απόλλωνα Γιάννη Μάγγος παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1.
Κάτω από τα δοκάρια ο Γλύκος, στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά οι Σκούπρας, Γκόλιας, Μόρας, Καρρίκι, αμυντικά χαφ ο Μπάλλας με τον Χατζή, πιο μπροστά τους οι Τζοβάρας (αριστερά), Μπαστιάνος (δεξιά) δεκάρι ο Λίταινας και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.
Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα καταγράφηκε για τον Απόλλωνα στο 11’. Ο Κλάους Αθανασιάδης τροφοδότησε τον Μπαστιάνο, ο οποίος στο σουτ που έκανε είδε την μπάλα να περνά λίγο άουτ.
Στο 15’ ο Σιατραβάνης με πλασέ σημείωσε γκολ που όμως ακυρώθηκε σαν off side, ενώ ένα λεπτό αργότερα στο 16’, αυτήν τη φορά το γκολ μέτρησε κανονικά.
Σε αντεπίθεση της Ξάνθης, ο πρώην παίκτης της ΑΕΛ Θανάσης Παπάζογλου έκανε το γύρισμα από αριστερά, με την μπάλα να περνά από ολόκληρη την αμυντική γραμμή του Απόλλωνα και να καταλήγει στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Τζόσουα Μπριλάντε έστειλε στα δίχτυα του Γλύκου, πετυχαίνοντας το 0-1.
Ο Απόλλωνας έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 27’, όταν Μπαστιάνος και Αθανασιάδης βγήκαν στην αντεπίθεση, ο πρώτος γύρισε στον Τζοβάρα ο οποίος σέντραρε στο πρώτο δοκάρι στον Αθανασιάδη, που με μια γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα να περάσει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπέντο.
Και στο 39’ σε γύρισμα του Λίταινα που βρέθηκε μέσα στην περιοχή και αριστερά, ο Παναγιώτης Μπάλλας από το ύψος της μεγάλης περιοχής πλάσαρε, με τον Μπέντο να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να μπλοκάρει την μπάλα.

 

ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
Ο Απόλλωνας μπήκε δυνατά στην επανάληψη, με στόχο να φτάσει όσο πιο νωρίς γίνεται στην ισοφάριση, όμως η Ξάνθη ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 58’ το σουτ του Τάτου από το όριο της μεγάλης περιοχής πέρασε ψηλά πάνω από την εστία του Γλύκου.
Ο Απόλλωνας στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα είχε την Ξάνθη κλεισμένη στα καρέ της, καταφέρνοντας να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης στο 90’+3, χάρις σε ένα αυτογκόλ του Μάθιου Τζούρμαν.
Ο Γιάννης Μπαλογιάννης που μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι και έδωσε γενικότερα πνοή στις πτέρυγες του Απόλλωνα, εκτέλεσε ένα φάουλ – κάτι σαν κόρνερ από τη δεξιά πλευρά, με τον Μάθιου Τζούρμαν της Ξάνθης να πιάνει την ανάποδη κεφαλιά-μετά την πρώτη κεφαλιά του Μόρα-στέλνοντας άθελά του, την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.
Διαιτητής ήταν ο Παναγιώτης Κουκούλας της ΕΠΣ Λέσβου με α’ βοηθό τον Σακκά της ΕΠΣ Θεσσαλίας β’ βοηθό τον Νταβέλα της ΕΠΣ Μακεδονίας και 4ο διαιτητή τον Φώτη Πολυχρόνη (ΕΠΣ Πιερίας).
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι: Μπάλλας, Καρρίκι, Αθανασιάδης – Έμπερτ.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Γλύκος (87’ λ.τρ. Τάλισον), Τζοβάρας (60’ Τασιούλης), Αθανασιάδης, Χατζής, Σκούπρας, Μόρας, Λίταινας, Καρρίκι, Γκόλιας, Μπάλλας (75’ Μπάμπης), Μπαστιάνος (75’ Μπαλογιάννης).
ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Tony Popovic): Μπέντο, Στάθης, Τσαμούρης (80’ Τεσίγια), Βέρκερ, Παπάζογλου Τ. (62’ λ.τρ. Τζούρμαν), Δημούτσος (80’ Θυμιάνης), Μπριλάντε, Σιατραβάνης (56’ Έμπερτ), Τάτος, Γκαρσία (80’ Παντελιάδης), Παπάζογλου Θ.
*Άτυχος στάθηκε στο 87’ ο γκολκίπερ του Απόλλωνα Παναγιώτης Γλύκος, ο οποίος ένιωσε τράβηγμα στο πόδι του, αντικαταστάθηκε για προληπτικούς λόγους από τον Τάλισσον και σήμερα θα φανεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.
*Προσγειωμένος παρουσιάστηκε μετά τον αγώνα ο τεχνικός του Απόλλωνα Γιάννης Μάγγος, ο οποίος στις δηλώσεις του τόνισε τα εξής: «Είναι σημαντικό το αποτέλεσμα, έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι στα Τρίκαλα και χρειάζεται να προετοιμαστούμε κατάλληλα».
*Μεγάλη προσπάθεια κατέβαλαν οι άνθρωποι του Απόλλωνα από χθες το πρωί για να καθαριστεί ο αγωνιστικός χώρος από το χιόνι που έπεσε προχθές το βράδυ.

 

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ
Με δύο αμφίρροπα και γεμάτα ένταση ματς ολοκληρώθηκε χθες η πρεμιέρα στη Super League 2. Στο Ηράκλειο ο Ιωνικός πήρε σπουδαία νίκη επί του Εργοτέλη (0-1), χάρη στο γκολ του Κάστρο στο 5’ και έγινε η δεύτερη ομάδα μετά τον Λεβαδειακό που ξεκίνησε με νίκες τις επίσημες υποχρεώσεις της.
Στο FC ARENA της Λάρισας, η Ξάνθη που θεωρείται ως η πιο ποιοτική ομάδα στη Super League 2 έπεσε πάνω στο μπλόκο του Απόλλωνα (1-1), ο οποίος είχε στην ενδεκάδα του νέα πρόσωπα, τους έμπειρους Γλύκο, Μόρα και Κλάους Αθανασιάδη. Το γκολ της ομάδας της Θράκης πέτυχε ο Μπριλάντε, με πλασέ στο 17’, ενώ οι «κυανόλευκοι» απάντησαν με αυτογκόλ του Γιούρμαν στο 93’.
* Απίθανα πράγματα στην πρεμιέρα του Εργοτέλη και του Ιωνικού στη Super League 2. Το ματς ήταν - όπως κι όλα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού - χωρίς κόσμο, αλλά στο Παγκρήτιο βρέθηκαν οπαδοί των δύο ομάδων.
Μάλιστα υπήρξε ένταση και ήρθαν στα χέρια. Αποτέλεσμα ήταν να επέμβει η Αστυνομία για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να απομακρυνθούν οι αντίπαλοι οπαδοί.

 

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(1η αγωνιστική)
*Καραϊσκάκης- Λεβαδειακός     0-2
(8’ Μυτίδης, 55’ Μύγας)
*Ο.Φ. Ιεράπετρας - Διαγόρας Ρόδου     1-1
(70’ Γκίνη-15’ πέν. Μπαστακός)
*Παναχαϊκή - Τρίκαλα     1-1
(17’ Μπάτροβιτς-79’ Ευθυμίου)
*Εργοτέλης - Ιωνικός     0-1
(5’ Κάστρο)
*Απόλλων Λάρισας - Ξάνθη     1-1
(93’ αυτογκόλ Τζιούρμαν-17’ Μπριλάντε)
*Χανιά-Δόξα Δράμας ΑΝΑΒΟΛΗ

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 1 αγώνα)
Λεβαδειακός    2-0    3
Ιωνικός    1-0    3
Απόλλων    1-1    1
Τρίκαλα    1-1    1
Παναχαϊκή    1-1    1
Διαγόρας    1-1    1
Ιεράπετρα    1-1    1
Ξάνθη    1-1    1
Εργοτέλης    0-1    0
Καραϊσκάκης    0-2    0
Χανιά    0-0    0
Δόξα Δράμας    0-0    0

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Τετάρτη 20 Ιανουαρίου)
15:00    Ιεράπετρα - Α.Ε Καραϊσκάκης
15:00    Διαγόρας - Παναχαϊκή
15:00    Τρίκαλα - Απόλλων Λ.
15:00    Ξάνθη - Ιωνικός
15:30    Λεβαδειακός - Χανιά (ΕΡΤ 3).
*Το ματς Δόξα Δράμας-Εργοτέλης αναβλήθηκε.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass