Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα πανεπιστήμια επί ΝΔ θυμίζουν Τουρκία του Ερντογάν

Αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μετά από επεισόδια στο ΑΠΘ

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2021 9:49

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης είναι ανάμεσα στους προσαχθέντες μετά τα χθεσινά επεισόδια έξω από το ΑΠΘ.


Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, ο οποίος καταδικάζει την «απρόκλητη επίθεση από την αστυνομία εις βάρος φοιτητών που διαμαρτύρονταν για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Παιδεία».
«Οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χημικά και προέβησαν σε προσαγωγές φοιτητών. Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Παράλληλα, τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η αστυνομική βία «αποτελεί έκφραση της αντιδημοκρατικής εκτροπής της κυβέρνησης και κατάφωρη παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου και των δημοκρατικών ελευθεριών».
«Ζητάμε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των προσαχθέντων, χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία. Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης θα σταθεί στο πλευρό της νεολαίας και στους αγώνες της για σεβασμό και προάσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων», καταλήγει.
«Οι σημερινές εικόνες ξυλοδαρμών φοιτητών από τα ΜΑΤ του κ. Χρυσοχοΐδη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης γυρίζουν τη χώρα πολλές δεκαετίες πίσω. Οι φοιτητές ζητούσαν να ανοίξουν οι σχολές τους, ενώ η αστυνομία τις κλείνει με άγρια καταστολή. Παράλληλα, εξέφραζαν την αντίθεσή τους στον νόμο της κυβέρνησης που διαλύει ακαδημαϊκά κεκτημένα δεκαετιών και γι’ αυτόν το λόγο αντιμετωπίστηκαν με ακραία αστυνομική βία και συλλήψεις. Είχαμε από πολύ νωρίς επισημάνει πως ο νέος νόμος έχει ως στόχο τα ελληνικά πανεπιστήμια να θυμίζουν Τουρκία του Ερντογάν. Η κυβέρνηση βιάστηκε να μας επιβεβαιώσει. Οι Μητσοτάκης, Χρυσοχοΐδης και Κεραμέως σήμερα μας έδειξαν με μια αστυνομική επιχείρηση ντροπής για ένα ευρωπαϊκό κράτος το πώς αντιλαμβάνονται την προστασία της ελευθερίας της ακαδημαϊκής έκφρασης», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.