Ο Κουφοντίνας ζητάει να του αφαιρεθεί η «πεταλούδα»

Διανύει την 46η μέρα απεργία πείνας - Υπέρ του ο Κ. Γαβράς και ο ιστορικός Αρ. Χατζής

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2021 10:50

ΑΘΗΝΑ
Ιδιαίτερα κρίσιμες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του κρατούμενου απεργού πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος ζήτησε από τους γιατρούς να του αφαιρέσουν τον ορό ενυδάτωσης, αναφέρει η efsyn.gr.


Μετά την εξέλιξη αυτή οι γιατροί αναζητούν την οικογένεια και τη δικηγόρο του κρατούμενου προκειμένου να τους ενημερώσουν. Στο νοσοκομείο επικρατεί μεγάλη αναστάτωση, σύμφωνα με το eksegersi,gr.
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει την 46η μέρα απεργία πείνας διεκδικώντας να εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε φωτογραφικά για τον ίδιο προκειμένου να απομακρυνθεί άρον άρον από τις Αγροτικές Φυλακές της Κασσαβέτειας Βόλου.
Σύμφωνα με τον νόμο, ο κρατούμενος έπρεπε να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού και όχι στον Δομοκό, όπου μεταφέρθηκε. Το μόνο που ζητάει είναι να επιστρέψει στο υπόγειο κελί των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου έχει ήδη περάσει 16 χρόνια.
Ο κρατούμενος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας. Ο κίνδυνος λοιμώξεων στην Εντατική είναι υψηλός, ενώ ήδη η υγεία του είναι επιβαρυμένη με σοβαρές βλάβες: διπλωπία, περιφερική νευροπάθεια, ηλεκτρολυτικές διαταραχές, σοβαρή απίσχνανση, παρατεταμένη ακινησία με κίνδυνο κατακλίσεων, αιμορραγία ούλων κ.ά.

 

ΥΠΕΡ ΤΟΥ  
Να μεταφερθεί ο Δημήτρης Κουφοντίνας στη φυλακή όπου εξέτιε την ποινή του, ζητά ο Κώστας Γαβράς με δήλωσή του.
Ο γνωστός σκηνοθέτης ζητά, με δήλωση που δημοσιεύεται στην «Εφημερίδα των Συντακτών» από τον Πρωθυπουργό να υλοποιήσει το αίτημα του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα.
«Απευθύνω έκκληση στον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με βάση τις αρχές του ανθρωπισμού, να τηρήσει την υποχρέωσή του στο πλαίσιο του κράτους δικαίου και των νόμων και να διατάξει την επιστροφή του καταδικασμένου κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα στη φυλακή όπου εξέτιε την ποινή του, δηλαδή στις Φυλακές Κορυδαλλού» αναφέρει στη δήλωση του.
*Τουλάχιστον έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι ο καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου, Αριστείδης Χατζής, μέλος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», η οποία με επικεφαλής την Γιάννα Αγγελοπούλου ετοιμάζει τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση του 1821, τάσσεται υπέρ του φυλακισμένου τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα.
Σε μακροσκελή ανάρτησή του, ο Δημήτρης Χατζής, επικαλείται την φιλελεύθερη ιδεολογία του, όπως λέει, για να ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να σώσουν τον τρομοκράτη από την συνεχιζόμενη απεργία πείνας. «Αν πεθάνει ο Δημήτρης Κουφοντίνας αυτό θα αποτελεί μια μεγάλη αποτυχία όλων μας», αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο κ. Χατζής ζητάει, μάλιστα, αυτό που ούτε ο ίδιος ο Κουφοντίνας δεν απαιτεί: την άμεση και εκβιαστική απελευθέρωσή του: «Επιτέλους αυτό το κράτος άφησε ελεύθερο έναν πολύ μεγαλύτερο εγκληματία από τον Κουφοντίνα, τον Στυλιανό Παττακό και μαζί με αυτόν ένα σωρό άλλους εγκληματίες της περιόδου 1967-1974. Και καλά έκανε», γράφει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass