Κούγιας: Θα παραιτηθώ αν ο Λιγνάδης είναι ένοχος

Ανέλαβε την υπεράσπισή του - Δήλωσε ότι καταρρακώθηκε το τεκμήριο της αθωότητας - Τι ανάφερε για συνομιλία τους

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2021 11:51

ΑΘΗΝΑ
Θα παραιτηθεί της νομικής του εκπροσώπησης του Δημήτρη Λιγνάδη στην περίπτωση που αποδειχθεί η ενοχή του ξεκαθάρισε ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, που ανέλαβε το απόγευμα της Δευτέρας την υπεράσπιση από κοινού με τον Νίκο Γεωργουλέα , μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA με τη Ράνια Τζίμα.

Ο κ. Κούγιας – όπως είπε – θα μελετήσει τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εναντίον του γνωστού σκηνοθέτη. Πριν υπερασπιστώ έναν άνθρωπο,  είπε ο Αλέξης Κούγιας έχω σαν αρχή να μην υπερασπίζομαι τοκογλύφους και παιδόφιλους, ζήτησα να μιλήσω μαζί του.
Ήμουν μαθητής του πατέρα Λιγνάδη, είπε ο Αλέξης Κούγιας τονίζοντας ότι είδε έναν δυστυχισμένο, συγκλονισμένο, ταπεινό άνθρωπο. «Δεν μίλαγε για τον εαυτό του, η μεγαλύτερη του στενοχώρια του ήταν αυτά που είπε η κ. Μενδώνη για αυτόν και όχι αυτά για τα οποία τον καταγγέλλουν».
Ο κ. Λιγνάδης σύμφωνα με τον κ. Κούγια δηλώνει για όλα αθώος. Αναμένει μάλιστα από τον ίδιο να τους περιγράψει ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που τον κατηγορούν. «Αυτή η λαίλαπα που έχει πέσει επί της κεφαλής μου να μην επηρεάσει δικαστή, εισαγγελέα», είπε στον Αλέξη Κούγια, ο Δημήτρης Λιγνάδης.
Μάλιστα, ο Δημήτρης Λιγνάδης εκμυστηρεύτηκε στον Αλέξη Κούγια πως η 40χρονη, γυναίκα κλειδί στην υπόθεση, η κατάθεση της οποίας αποτέλεσε καταλύτη στη σύλληψη του ηθοποιού και βάση για μεγάλο μέρος του κατηγορητηρίου εναντίον του, είναι «αναξιόπιστη». Σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε ο Δημήτρης Λιγνάδης στον Αλέξη Κούγια, την γνώριζε τη συγκεκριμένη γυναίκα.
«Αφού μελετήσω τη δικογραφία θα συζητήσω μαζί του την Τρίτη και αν δεν πειστώ για την αθωότητά του δεν θα τον αναλάβω», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας προσθέτοντας ότι και ο ίδιος είναι πατέρας δύο παιδιών και δεν θα ήθελα πότε σε μια τέτοια υπόθεση, κοινωνικού ενδιαφέροντος, ο πατέρας τους να είναι ο άνθρωπος που θα έχει αναλάβει να ξεπλύνει κάτι βρώμικο.
Αναφερόμενος σε έναν εκ των καταγγελλόντων για τον οποίο δεν υπάρχει ποινικό ενδιαφέρον, τον έπαιρνε μόνος του πριν 20 χρόνια τον Λιγνάδη να πάει σπίτι του, είπε ο κ. Κούγιας και πρόσθεσε ο κ. Λιγνάδης το αρνείται και αυτό.
Η δικαιοσύνη δεν είναι θέατρο, έχει κανόνες, ακόμα και αν δικαιωθεί, θα καταστραφεί, είπε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας για «θεατράλε» διαδικασίες του εντάλματος σύλληψης Λιγνάδη και κατέληξε λέγοντας πως το τεκμήριο αθωότητας καταρρακώθηκε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass