Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 01 Απρ 2021 11:05

Πέθανε στα 56 ο δημοσιογράφος Παν. Νεστορίδης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πέθανε χθες τα ξημερώματα, σε ηλικία 56 ετών, ο δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ Παναγιώτης Νεστορίδης.


Εργάστηκε σε Μέσα Ενημέρωσης της Καβάλας, στις εφημερίδες Ριζοσπάστης, Πρώτη, Αγγελιοφόρος, Έθνος και στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ. Διατέλεσε πρόεδρος της ΔΕΠΘΕ του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα δημοτικά ΜΜΕ, μέλος των διοικήσεων της ΕΣΗΕΜ-Θ και της ΠΟΕΣΥ και τα τελευταία χρόνια αντιπρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ.
Στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής Καβάλας με τον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.
Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει αύριο, στις 6 το απόγευμα, στο νεκροστάσιο των κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου στη Θεσσαλονίκη.
Ανακοινώσεις για την απώλεια του Παναγιώτη Νεστορίδη εξέδωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης καθώς και τα διοικητικά συμβούλια της ΕΣΗΕΜ-Θ, της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΘΣΤΕΕ.
Γεννημένος το 1965 στην Ελευθερούπολη Καβάλας, ο Παναγιώτης Νεστορίδης έγινε μέλος της ΕΣΗΕΜ-Θ το 1994 και έκτοτε η διαδρομή του ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τη συνδικαλιστική δράση του κλάδου, την οποία υπηρέτησε από πολλές διαφορετικές θέσεις.
Το 2018 εξελέγη εκ νέου στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ, και μέχρι την τελευταία στιγμή, παρά την περιπέτεια με την υγεία του, άσκησε σε αυτό τα καθήκοντά του με συνέπεια, προσήλωση, και ένταση, όπως άλλωστε έκανε και με τις υποχρεώσεις του ως αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ. Ήταν επίσης μέλος του ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΜ-Θ.

 

Σεισμόπληκτη κηρύχθηκε και η Δεσκάτη

ΚΟΖΑΝΗ
Με αφορμή τον καταστροφικό σεισμό της 3ης Μαρτίου, που έπληξε την Ελασσόνα και δημιούργησε σοβαρές ζημιές σε γειτονικές περιοχές, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης ανταποκρινόμενος στο αίτημα του δημάρχου Δεσκάτης Δημήτρη Κορδίλα, κήρυξε τον Δήμο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Η απόφαση του Περιφερειάρχη ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης του σεισμού, στις 3 Μαρτίου, έως και τις 3/9/2021.
Όπως αναφέρει ο κ. Κορδίλας, αρκετά δημόσια κτίρια, ναοί, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, κατοικίες και αποθήκες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.

 

Ελεύθερη κορoνοϊού και η Αμμουλιανή

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ
Το νησί της Αμμουλιανής, που βρίσκεται στο τρίτο «πόδι» της Χαλκιδικής, εντάχθηκε στον εθνικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για οριζόντιο εμβολιασμό σε νησιά με πληθυσμό μικρότερο των χιλίων κατοίκων. Πλέον, οι περίπου 500 κάτοικοί του καλούνται να δηλώσουν την πρόθεσή τους για εμβολιασμό κατά της covid-19 μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, 4 Απριλίου.
Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί έως τις 16 Απριλίου και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους και να γνωστοποιούν τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου για επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

ΝΔ και Βελόπουλος υπέρ άρσης ασυλίας για τον Αραχωβίτη

ΑΘΗΝΑ
Κατά πλειοψηφία θετική γνωμοδότηση έδωσε η Επιτροπή Δεοντολογίας προς την Ολομέλεια για την άρση ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρου Αραχωβίτη, αναφορικώς με τη δικογραφία που έχει αποσταλεί στη Βουλή για την υπόθεση της Folli Follie.
Θετική γνώμη για την άρση της ασυλίας του βουλευτή έδωσαν ΝΔ και Ελληνική Λύση. Αρνητική γνώμη διατύπωσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, ενώ με το «παρών» τάχθηκε το ΚΙΝΑΛ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αραχωβίτης άφησε στην κρίση των μελών της Επιτροπής την απόφαση για άρση ή μη της ασυλίας του. Παρότι, όλα τα κόμματα συμφώνησαν πως κατά την αξιολόγηση των στοιχείων της δικογραφίας, αυτά δεν είναι επαρκή, οι βουλευτές της ΝΔ αιτιολόγησαν τη θετική ψήφο στο αίτημα της εισαγγελικής αρχής για άρση ασυλίας του βουλευτή, με το σκεπτικό ότι η Βουλή δεν έχει αρμοδιότητα να ελέγχει την ουσία υποθέσεων, παρά κρίνει εάν τα διερευνώμενα εμπίπτουν στο πλαίσιο της άσκησης των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων και δράσεων.

 

Χωρίς αστυνομικούς πλέον ο Φουρθιώτης

ΑΘΗΝΑ
Με παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη αποσύρθηκαν οι αστυνομικοί που είχαν διατεθεί για τη φύλαξη στον Μένιο Φουρθιώτη.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, μετά από την παρέμβαση του κ. Χρυσοχοΐδη, ο Αρχηγός, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, έδωσε εντολή στην αρμόδια επιτροπή να επαναξιολογήσει την απόφαση με την οποία είχε χορηγηθεί αστυνομική φρουρά στον Μένιο Φουρθιώτη. Πράγματι, μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής, αποφασίστηκε η απόσυρση όλων των αστυνομικών, τόσο από το σπίτι όσο και από τη συνοδεία του Μένιου Φουρθιώτη.

 

Μέσω πλατφόρμας ραντεβού στα ΚΕΠ

ΑΘΗΝΑ
Διαθέσιμη είναι από χθες, Τετάρτη, η πλατφόρμα rantevou. kep.gov.gr, προκειμένου οι πολίτες να κλείνουν ραντεβού για να επισκεφτούν το ΚΕΠ που τους εξυπηρετεί. Σκοπός είναι να διευκολύνονται να προγραμματίζουν την επίσκεψή τους στο κατάστημα της επιλογής τους άμεσα και με ακρίβεια, αποφεύγοντας ταλαιπωρία και συνωστισμό, κάτι που αποκτά ιδιαίτερη σημασία λόγω των ειδικών συνθηκών που έχει προκαλέσει η πανδημία.
Η πλατφόρμα αξιοποιεί τις υπηρεσίες του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.
Η είσοδος γίνεται με κωδικούς Taxisnet. Για τη νόμιμη μετάβαση στο ΚΕΠ, μετά την οριστικοποίηση του ραντεβού ο ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα εκτύπωσης των στοιχείων ραντεβού ή και της παραλαβής του σχετικού αποδεικτικού με e-mail, εφόσον έχει συμπληρωθεί το αντίστοιχο πεδίο.
Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα τελευταία μέτρα, για την πανδημία το ωράριο λειτουργίας των ΚΕΠ είναι 07.30-15.00. Η επίσκεψη γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού και αφορά στο σύνολο των υπηρεσιών που παρέχονται από τα ΚΕΠ. Για τους πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού χωρίς να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με το κατάστημα της επιλογής τους.

 

«Καμπάνα» σε 21χρονη Ισπανίδα φοιτήτρια για «κορoνοπάρτι»

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ποινή φυλάκισης 6 μηνών και 10 ημερών, με τριετή αναστολή, επέβαλε το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στην Ισπανίδα φοιτήτρια που συνελήφθη ως διοργανώτρια πάρτι σε ισόγειο χώρο στην Τούμπα, όπου εκτός από την ίδια εντοπίστηκαν άλλοι 52 φοιτητές, όλοι του προγράμματος «Erasmus», κατά παράβαση των μέτρων για την πανδημία.
Η 21 ετών φοιτήτρια κρίθηκε ένοχη για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών και για διατάραξη κοινής ησυχίας, ενώ της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας. «Είχα καλέσει 12 άτομα. Δεν γνώριζα όλες τις απαγορεύσεις, ούτε με ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης του χώρου. Στο Αλικάντε απ’ όπου κατάγομαι ισχύουν λιγότερα μέτρα», είπε στην απολογία της. Ρωτήθηκε δε για τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο, όπου φοιτά στη Θεσσαλονίκη, και απάντησε ότι γίνονται διαδικτυακά.

 

Eκτακτες επιχορηγήσεις σε Εκκλησίες

ΑΘΗΝΑ
Την καταβολή εφάπαξ επιχορήγησης στην Εκκλησία της Ελλάδος, την Εκκλησία της Κρήτης, τις Ιερές Μητροπόλεις Δωδεκανήσου, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο της Ελλάδος, τα Εκκλησιαστικά Νομικά Πρόσωπα, τα Θρησκευτικά Νομικά Πρόσωπα του Ν. 4301/2014, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών τους λόγω του κορονοϊού και την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου τους, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με τις κατεπείγουσες ρυθμίσεις λόγω της πανδημίας.
Το ύψος της επιχορήγησης, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις χορήγησής της ανά δικαιούχο και κάθε άλλο διαδικαστικό θέμα, προβλέπεται ότι θα οριστούν με ΚΥΑ. Ως εκ τούτου, δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού.

 

Προφυλακίστηκε τραυματιοφορέας για τη σεξουαλική κακοποίηση

ΑΘΗΝΑ
Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο τραυματιοφορέας του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση δύο κοριτσιών που νοσηλεύονταν στο ίδρυμα.
Ο 61χρονος κατηγορούμενος συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του και είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της αποπλάνησης ανηλίκου κατά συρροή, της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου κατά συρροή και της κατάχρησης ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη. Επιπλέον ο κατηγορούμενος βαρύνεται και με το πλημμέλημα της παράβασης του νόμου περί όπλων.
Σε βάρος του τραυματιοφορέα είχε γίνει καταγγελία, από εργαζόμενους του Νοσοκομείου τον περασμένο Ιανουάριο, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος προέβη σε πράξεις σεξουαλικής βίας σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών, 6 και 8 χρονών, σε χρόνους που το ένα θύμα ήταν διασωληνωμένο και το άλλο σε κατάσταση αναισθησίας. Για την υπόθεση διενεργήθηκε εισαγγελική έρευνα που κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του και στη σύλληψή του.
Ενώπιον του ανακριτή ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται αποδίδοντας την όλη υπόθεση σε παρεξήγηση εκ μέρους των καταγγελλόντων. Φέρεται επίσης να ισχυρίζεται πως ποτέ δεν είχε δώσει δικαιώματα κατά την επί σειρά ετών εκτέλεση των καθηκόντων του στο νοσοκομείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass