Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ηλιακό παγκάκι made in Κos!

Ανατομικό, ανθεκτικό και υψηλής αισθητικής

Δημοσίευση: 12 Απρ 2021 9:25

ΑΘΗΝΑ


Η Κως μπορεί να καυχιέται γιατί πρώτη σε όλη τη χώρα απέκτησε από την «Development Aegean» που σχεδίασε και κατασκεύασε στο νησί το πρώτο ηλιακό παγκάκι «Made in Greece - Made in Kos» με γνώμονα την αντοχή του σε υγρά κλίματα, την υψηλή αντοχή του σε περιβάλλοντα με υψηλή αλατότητα και φυσικά της αντοχής του στον χρόνο.
Όπως δηλώνει ο εκ των εφευρετών της κατασκευής Θεοδ. Κουστούφης, το «ηλιακό παγκάκι της Κω» έχει πολλαπλές εφαρμογές: «Κατ' αρχάς είναι το πρώτο ανατομικό παγκάκι στην Ελλάδα και στην Ε.Ε. όπου έχουν εφαρμοστεί ειδικές ανατομικές κλίσεις στον σχεδιασμό του καθίσματος ούτως ώστε όποιος κάθεται να μην νιώθει την παραμικρή ενόχληση στη μέση του (μας προβλημάτιζε το θέμα με τις μεγάλες ηλικίες που είναι ένα μεγάλο ποσοστό των καλοκαιρινών επισκεπτών μας που θέλουν να απολαμβάνουν αμέριμνα και απόλυτα άνετα την παραμονή τους στον λιμένα ακόμα και σε ένα ανατομικό παγκάκι) αυτό το οφείλαμε δε και ως μια ελάχιστη τιμή στη μνήμη του δάσκαλου Ιπποκράτη της Κω που ήταν από τους πρώτους που εφάρμοζε πρακτικές ανατομίας για τους πάσχοντες με πρωτοποριακές για την εποχή συσκευές άκρως λειτουργικές.
Έχει κατασκευαστεί με γνώμονα τα καλυτέρα υλικά, ο σκελετός του είναι inox mirror 316L ναυτικού τύπου ικανό να αντέχει στη φθορά του χρόνου ακόμα και εάν είναι τοποθετημένο πάνω στο κύμα, η ξυλεία που έχει επιλεγεί να είναι τα καθίσματα είναι από iroko Αφρικής ξύλο σκληρό και με μεγάλη διάρκεια ζωής, αρκεί να υπάρχει μια ελάχιστη συντήρηση ένα λαδάκι teak ετησίως ώστε να παραμένει αναλλοίωτο στα χρόνια ζωής του. Αξίζει να αναφερθεί ότι έχουν βρεθεί διατηρημένα ξυλά iroko πέραν των 30 ετών σε αρίστη κατάσταση σε παγκάκια στο εξωτερικό.
Όσον αφορά τον σχεδιασμό θέλαμε ένα σύγχρονο αισθητικά παγκάκι φεύγοντας από την κλασική επιλογή των φθηνών και γρήγορα διαβρωμένων υλικών (πολλές τάβλες μαζί) γιατί θεωρούμε ότι ένα παγκάκι δεν πρέπει να είναι απλώς ένα αναλώσιμο προϊόν αλλά ένα διαχρονικό προϊόν, ένα μέσο πολιτισμού, αλληλεπίδρασης και διασύνδεσης των χρηστών του, ικανό να κοσμεί κάθε σημείο όπου τοποθετείται, με γραμμές λιτές ενιαίες και απολυτά καθαρές συνάμα και απόλυτα συνταιριασμένο με την νησιωτικότητα και με τη ζεστασιά του ξύλου και το κυριότερο από όλα με εξαίσιο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.
Τα φωτοβολταϊκά πάνελ έχουν συνολική ισχύ 100kw ικανά να μετατρέπουν την υψηλή ηλιοφάνεια του νησιού (92%) τους καλοκαιρινούς μήνες σε ηλεκτρική ενέργεια και μέσω του συσσωρευτή βαθιάς εκφόρτωσης εν συνεχεία να καλύπτουν τροφοδοτώντας τις ανάγκες φόρτισης και φωτισμού, τα πάνελ τα εμπεριέχουμε εντός ξύλινου πλαισίου που έχουμε προβλέψει να υπάρχει αντιβανδαλιστική προστασία, παράλληλα η τοποθέτησή τους στα πλαϊνά του καθίσματος αριστερά και δεξιά, εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της φόρτισής τους από τον ήλιο και ταυτόχρονα τη δυνατότητα να μπορεί κάποιος τουρίστας επισκέπτης να μπορεί να κάτσει αναπαυτικά και να φορτίσει σε μια από τις 4 sub θύρες ταχείας φόρτισης 2.1Α το smart phone το tablet ή όποια ηλεκτρονική συσκευή έχει. Επίσης προσφέρεται εξτρά η δυνατότητα το κάθε ένα από τα «ηλιακά παγκάκια της Κω» να προμηθεύεται και να εγκαθίσταται εντός της κατασκευής ένα router wife hot spot για λειτουργία διαμοιρασμού του ίντερνετ σε έως και 16 άτομα ταυτόχρονα με μια μέση απόσταση από το παγκάκι στα 15-20 μετρά ούτως ώστε να μπορεί να «δικτυώσεις ένα ολόκληρο λιμάνι περιμετρικά» και να εξυπηρετεί καθημερινά τους επισκέπτες του νησιού με δωρεάν ίντερνετ που μπορεί να τους καλωσορίζει πχ με ένα μήνυμα γραμμένο σε διάφορες γλώσσες.
Την ίδια ώρα μπορεί να φορτίζει ταυτόχρονα 4 συσκευές με τη μεγάλη αυτονομία που διαθέτει καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας καθώς και να παρέχει κρυφό διακριτικό ζεστό φωτισμό δημιουργώντας μια όμορφη αίσθηση στον επισκέπτη μας.
Βγαίνει σε 3 εκδόσεις:
- «Ηλιακό παγκάκι της Κω» με χρήση Wi-Fi hot spot με φόρτιση smart phone tablet και φωτισμό».
- «Ηλιακό παγκάκι της Κω» με φόρτιση smart phone tablet και φωτισμό.
- «Ανατομικό παγκάκι της Κω» για χρήση ως απλό παγκάκι σε περιοχές που λόγω αλατότητας ή πισίνες ξενοδοχείων θέλουμε να έχουμε μεγάλη διάρκεια ζωής, στιβαρή κατασκευή και άριστο εικαστικό αποτέλεσμα».