Διευρύνεται η λειτουργία των δικαστηρίων από αύριο

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2021 11:00

Διευρύνονται από αύριο οι διαδικασίες που διεξάγονται ενώπιον των πολιτικών, ποινικών και διοικητικών δικαστηρίων, καθώς την περασμένη εβδομάδα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων κατά του Covid-19 ενέκρινε σχετική πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα.


Η πρόταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, διαμορφώθηκε μετά την ευρεία σύσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης με τους εκπροσώπους των διοικήσεων των μεγαλύτερων δικαστηρίων και εισαγγελιών της χώρας και της ολομέλειας των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Ειδικότερα, από αύριο Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, προβλέπεται επιπλέον η εκδίκαση:
* Των κακουργημάτων για τους προσωρινά κρατούμενους (ανεξάρτητα από τον χρόνο συμπλήρωσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης).
* Των πλημμελημάτων για τα οποία κατά περίπτωση συμπληρώνεται ο χρόνος παραγραφής μέχρι την 31η.12.2022 και των κακουργημάτων που παραγράφονται μέχρι και 31η.12.2023.
* Των εφέσεων κατά αποφάσεων, με κατηγορουμένους που εκτίουν ποινή στερητική της ελευθερίας και των υποθέσεων, των οποίων οι αποφάσεις αναιρέθηκαν και παραπέμπονται προς νέα εκδίκαση.
Παράλληλα, για το ΣτΕ, το Ελεγκτικό Συνέδριο και τα τακτικά Διοικητικά Δικαστήρια, προβλέπεται η πλήρης επαναλειτουργία τους, χωρίς να απαιτούνται προηγούμενες δηλώσεις από τους διαδίκους ότι επιθυμούν να διεξαχθεί η δίκη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass