Πέθανε από κορονοϊό ο Θεόδ. Κατσανέβας

ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 74 ΕΤΩΝ *ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ *ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2021 9:10

ΑΘΗΝΑ
Την τελευταία του πνοή άφησε σε ηλικία 74 ετών ο πρώην βουλευτής και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Κατσανέβας, ο οποίος νοσηλευόταν από τις 19 Απριλίου 2021 στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο με κορονοϊό και από τις 3 Μαΐου 2021 ήταν διασωληνωμένος καθώς η κατάστασή του είχε παρουσιάσει επιδείνωση.

Είχε αναπτύξει έντονη αντιδικτατορική δράση, ενώ ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ. Υπήρξε γαμπρός του Ανδρέα Παπανδρέου καθώς είχε παντρευτεί με την κόρη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Σοφία, με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά. Ο 74χρονος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά είχε βρεθεί θετικός στον κορονοϊό στις 19 Απριλίου, πέντε ημέρες αφότου είχε κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου. Μάλιστα ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook είχε ενημερώσει τους διαδικτυακούς του φίλους ότι είχε βρεθεί θετικός στον φονικό ιό.
ΑΠΟ ΤΗ «ΔΡΑΧΜΗ» ΣΤΗ «ΛΥΣΗ»
Την 1η Μαΐου 2013 ίδρυσε πολιτικό κόμμα, με όνομα «Δραχμή, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Πέντε Αστέρων» – στα πρότυπα του Κινήματος Πέντε Αστέρων του Ιταλού Μπέπε Γκρίλο.
 Το κόμμα συμμετείχε για πρώτη φορά στις Ευρωεκλογές του 2014 όπου και συγκέντρωσε 8.792 ψήφους (ποσοστό 0,15%). Το 2019 Θεόδωρος Κατσανέβας έγινε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, αλλά και της Οικονομικής Επιτροπής του κόμματος της Ελληνικής Λύσης. Λίγο μετά τις Ευρωεκλογές του ίδιου έτους ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του στη Β’ Αθήνας και τον Βόρειο Τομέα, η οποία όμως μετά από μερικές μέρες ακυρώθηκε από τον Κυριάκο Βελόπουλο, ενώ ο ίδιος ο Κατσανέβας αρνήθηκε με δήλωση την υποψηφιότητά του με την Ελληνική Λύση.
ΑΝΤΙΟ ΑΠΟ ΚΙΝΑΛ
«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον Θεόδωρο Κατσανέβα. Από την αντίσταση κατά της Χούντας και το ΠΑΚ, την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, τις θητείες του σε κυβερνητικές θέσεις και ως βουλευτής στο Κοινοβούλιο, ο Θεόδωρος Κατσανέβας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της πολιτικής και εργάστηκε για την παράταξη και την πατρίδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένειά του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass