Κινδύνευσε από θρόμβωση μετά το εμβόλιο

35χρονος στην Κρήτη *Από ισχαιμικό επεισόδιο ο θάνατος 68χρονης στην Πέλλα

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2021 0:18

ΑΘΗΝΑ
Για το περιστατικό θρόμβωσης μετά τον εμβολιασμό του με AstraZeneca, στα συμπτώματα αλλά και στον κίνδυνο ακρωτηριασμού του ποδιού του μίλησε ο 35χρονος άνδρας από την Ιεράπετρα Κρήτης που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, πλέον σε καλή κατάσταση.


Ο 35χρονος, μιλώντας στο Mega, είπε πως υπάρχει συσχέτιση του εμβολίου της AstraZeneca με το περιστατικό θρόμβωσης τονίζοντας ότι «είμαστε πεπεισμένοι κατά 99,9% ότι είναι από το εμβόλιο, περιμένουμε τα εργαστηριακά αποτελέσματα».
Αναφερόμενος στα συμπτώματα, είπε πως το βράδυ που έκανε το εμβόλιο, είχε πυρετό, μυαλγία και πονοκεφάλους, χωρίς κάποιο άλλο θέμα. «Πάνω στη βδομάδα για μισή μέρα παρουσίασα πυρετό, δέκατα ενώ δύο μέρες πριν το συμβάν παρουσίασα πονοκέφαλο, όχι έντονο» πρόσθεσε.
«Το πoδι μου νeκρωσε εντελως»
Περιγράφοντας το περιστατικό που τον οδήγησε στο νοσοκομείο, είπε πως «μετά από 12 ημέρες, ξαφνικά 20 μέτρα πριν φτάσω στην εργασία μου, ένιωσα κάψιμο πίσω στο πόδι, και όσο περνούσαν τα λεπτά άρχισε να μουδιάζει το πόδι μου και στη συνέχεια νέκρωσε εντελώς».
«Δεν μπορούσα να κουνήσω καν τα δάχτυλα του ποδιού μου. Δεν ένιωθα καν σαν πόδι, είχε νεκρώσει εντελώς. Νόμιζα ότι έκοψε κάποιος τένοντας δηλαδή ένιωσα αυτή τη ζεστασιά και λέω εντάξει δεν πήγε το μυαλό μου κατευθείαν στην παρενέργεια του εμβολίου».
Έντρομοι οι συνάδελφοι του φώναξαν τη φαρμακοποιό της γειτονιάς να τον κοιτάξει. «Οπότε καλέσαμε τη φαρμακοποιό απέναντι η οποία διέγνωσε αμέσως ότι είναι θρόμβωση δηλαδή το είπε κιόλας “ειδοποιώ ασθενοφόρο, είναι θρόμβωση”».
«Τα πράγματα δεν ήταν καθόλου εύκολα, μιλούσαμε για ακρωτηριασμό, ήταν θέμα λεπτών» υπογράμμισε ο 35χρονος.
«Υπήρξε περίπτωση να ξυπνήσω και να μην είχα πόδι. Ευτυχώς επανήλθε. Δηλαδή με το που έγινε αφαίρεση της θρόμβωσης και κυκλοφόρησε το αίμα επανήλθε. Όταν άνοιξα τα μάτια μου από το χειρουργείο το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να κουνήσω τα δάχτυλά μου», πρόσθεσε.
Ο 35χρονος σημείωσε, επίσης, ότι δεν έχει προβλήματα υγείας, αλλά ούτε υπήρχε ιστορικό από την οικογένεια, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα κάνει τη δεύτερη δόση του εμβολίου.
ΑΠΟ ΙΣΧΑΙΜΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ
Εν τω μεταξύ ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε το πρώτο πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη θρομβώσεων στη σορό της 68χρονης γυναίκας, ωστόσο, ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος θα περιμένουν την ιστολογική εξέταση, της οποίας το πόρισμα θα δείξει αν υπάρχει συσχέτιση με το εμβόλιο που έκανε η 68χρονη.
Η άτυχη γυναίκα, έφυγε από την ζωή μια ημέρα έπειτα από τη δεύτερη δόση του εμβολίου της Pfizer κι ενώ δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα, όπως υποστηρίζουν τα παιδιά της.
Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, ο δικηγόρος της οικογένειας, Αντώνης Ξυλουργίδης εξήγησε πως η γυναίκα έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου στις 4 Μαΐου, αλλά μετά από λίγες ώρες άρχισε να νιώθει ζαλάδες, είχε εμετούς και σφίξιμο στο στήθος. Άμεσα διακομίσθηκε από τα παιδιά της στο νοσοκομείο, όπου και έκανε μία σειρά από εξετάσεις.
Όπως ο ίδιος συμπλήρωσε, οι γιατροί καθησύχασαν την οικογένεια λέγοντας πως τα συμπτώματα που είχε ήταν παρενέργειες της δεύτερης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού και πως θα περνούσαν. Έτσι, της έδωσαν εξιτήριο. Τo ίδιο βράδυ όμως, τα συμπτώματα επέστρεψαν και επιδεινώθηκαν. Η γυναίκα διακομίσθηκε για δεύτερη φορά στο νοσοκομείο, όπου διασωληνώθηκε και τελικά κατέληξε, χωρίς οι γιατροί να έχουν βγάλει συμπέρασμα για τα αίτια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass