Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2021 3:35

Εφοπλιστής και αστυνομικός εμπλέκονται στη δολοφονία

ΔΕΚΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΣΥΝΤΑΡΑΞΕ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Δέκα άτομα εμπλέκονται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στην υπόθεση δολοφονίας 37χρονης γυναίκας, που διαπράχθηκε στις 9 Ιουνίου 2020, στη Λιθακιά Ζακύνθου και την απόπειρα ανθρωποκτονίας του 53χρονου συζύγου της, την ώρα που επέβαιναν σε μηχανή. Σημειώνεται, ότι ο 53χρονος δολοφονήθηκε, πριν από ένα μήνα, στη Ζάκυνθο.


Μεταξύ των κατηγορούμενων είναι απότακτος αστυνομικός και σωματοφύλακας εφοπλιστή. Σε βάρος του εφοπλιστή εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης χθες, από τον εισαγγελέα Ζακύνθου, για συνέργεια σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Όπως έγινε γνωστό, στον εφοπλιστή ανήκε το αυτοκίνητο και το φουσκωτό σκάφος που χρησιμοποίησαν οι δράστες για την μετάβασή τους στη Ζάκυνθο, αλλά και τη διαφυγή τους μετά το έγκλημα.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη, πέντε από τους δράστες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ένας κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και τέσσερις για συνέργεια σε αυτές τις πράξεις. Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, υπήρξε συνεργασία του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου.
Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, σε Αττική, Ζάκυνθο και Ηλεία, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εντοπίστηκαν οι έξι από τους δράστες, ενώ ένας ακόμα εμφανίστηκε με δική του πρωτοβουλία. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, βραδινές ώρες της 4ης και 5ης Ιουνίου 2020, δύο από τους συλληφθέντες, ο ένας 38 ετών και ο δεύτερος 36, κανόνισαν και πραγματοποίησαν τη μεταφορά του φουσκωτού σκάφους, ιδιοκτησίας 44χρονου κατηγορουμένου, μη συλληφθέντα, από την Αθήνα στην Ηλεία.
Σε εκείνο το σημείο, το σκάφος παρελήφθη από 63χρονο συλληφθέντα -που είναι φυλακισμένος σήμερα- και με τη βοήθεια 50χρονου συλληφθέντα, το έκρυψε σε αποθήκη ξυλείας ιδιοκτησίας του τελευταίου. Το σκάφος παρέμεινε κρυμμένο στο σημείο έως και τις 8 Ιουνίου 2020. Βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, δύο από τους συλληφθέντες, πήγαν από την Αθήνα στην Ηλεία, όπου σε αποθήκη-ξυλουργείο συναντήθηκαν με τον 63χρονο και τον 60χρονο ιδιοκτήτη της αποθήκης, ο οποίος επίσης συνελήφθη.
Αμέσως μετά, οικείο πρόσωπο του 60χρονου μετέφερε το σκάφος με φορτηγό όχημα, από την αποθήκη σε λιμάνι μικρών σκαφών, σε παράκτια περιοχή της Ηλείας. Την ίδια μέρα (8 Ιουνίου 2020), δύο από τους συλληφθέντες, 38 και 39 ετών, πήγαν με το σκάφος στη Ζάκυνθο. Εκεί τους περίμεναν δύο από τους κατηγορούμενους και μια 27χρονη, που δεν έχει συλληφθεί, με τους οποίους ενώθηκαν σε ομάδα και αναζήτησαν το 53χρονο θύμα.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά την ανθρωποκτονία, ο 38χρονος και ο 39χρονος, με τη βοήθεια συνεργών τους, εγκατέλειψαν σε άγνωστο σημείο τη μοτοσικλέτα, επιβιβάστηκαν στο ίδιο φουσκωτό σκάφος και διέφυγαν από τη Ζάκυνθο.
Την επόμενη ημέρα (10 Ιουνίου 2020) ο 35χρονος συλληφθείς πήγε σε λιμάνι της Ζακύνθου, όπου καθάρισε το σκάφος, το οποίο εντοπίστηκε στις 11 Ιουνίου 2020 και κατασχέθηκε.

 

Κάθειρξη 14 ετών για φονικό σε αναψυκτήριο

ΣΕ ΒΑΡΟΣ 20ΧΡΟΝΟΥ  

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ποινή καθείρξεως 14 ετών επέβαλε το Κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης σε 20χρονο, υπήκοο Αλβανίας, που κρίθηκε ένοχος για το θάνατο 44χρονου συμπατριώτη του, ύστερα από συμπλοκή που σημειώθηκε πέρυσι τον Μάιο, έξω από αναψυκτήριο, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Για το ίδιο επεισόδιο κατέστησαν κατηγορούμενοι δύο ακόμη άνδρες, επίσης αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι ωστόσο παραμένουν ασύλληπτοι και εκτιμάται ότι διέφυγαν στην πατρίδα τους. Το θύμα δέχθηκε βίαιο χτύπημα με μαχαίρι στον μηρό που σε συνδυασμό με επαναλαμβανόμενα βαριά χτυπήματα στο κεφάλι αποτέλεσαν την αιτία θανάτου του.
Ο λόγος της συμπλοκής δεν έγινε γνωστός κατά την ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης. Αυτό που προέκυψε είναι ότι ο 20χρονος μετέβη τα χαράματα στο σημείο της συμπλοκής (στη συμβολή των οδών Κασσάνδρου και Αισχύλου), όταν τον ειδοποίησε, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, ο συγκατηγορούμενός του για φραστικό επεισόδιο που είχε με το θύμα. Με τον ίδιο τρόπο ειδοποιήθηκε και κατέφθασε στο σημείο και ο τρίτος κατηγορούμενος.
«Δεν ξεκίνησα εγώ το επεισόδιο. Βρέθηκα τη λάθος στιγμή στο λάθος μέρος. Παρασύρθηκα όταν δέχθηκα την κλήση στο τηλέφωνο. Σκοπός μου ήταν να τον τρομάξω όχι να τον σκοτώσω» είπε ο 20χρονος στην απολογία του, ζητώντας συγγνώμη από την οικογένεια του άτυχου 44χρονου.
Τελικά κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, από κοινού, και παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία. Παρότι δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, το δικαστήριο -κινούμενο στο πνεύμα του Νέου Ποινικού Κώδικα που εναλλακτικά της ισόβιας κάθειρξης προβλέπει για την ανθρωποκτονία εκ προθέσεως πρόσκαιρη κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών- τον καταδίκασε σε κάθειρξη 14 ετών και 4 μηνών. Η έφεση αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη με αποτέλεσμα να επιστρέψει στις φυλακές.

 

Πρότυπο ΕΠΑΛ στα Τρίκαλα

ΑΘΗΝΑ
Ιδρύονται τα πρώτα έξι Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑ.Λ.) σε έξι Περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Ειδικότερα, στα Πρότυπα ΕΠΑΛ Άργους, Επανομής, Περάματος, Ξάνθης, Ηγουμενίτσας και Τρικάλων, κατά το σχολικό έτος 2021-2022, θα λειτουργήσει η Α’ τάξη, στις εγκαταστάσεις των υφιστάμενων σχολικών μονάδων ΕΠΑ.Λ.
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφέρει στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να παρέχει «στέρεη επαγγελματική εκπαίδευση με εύρος, που θα καλλιεργεί βασικές επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες σε πολλούς κλάδους οικονομικής δραστηριότητας και επαγγελμάτων».

 

Καταργείται η απόσταση των 5 μέτρων στις λαϊκές

ΑΘΗΝΑ
Καταργείται, από την Τρίτη 15 Ιουνίου, η υποχρέωση της απόστασης των 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων στις λαϊκές αγορές και η απόσταση θα είναι στο ένα μέτρο.
Αυτό γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Παναττική Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται: «Έπειτα από την συνάντηση γνωριμίας που είχαν σήμερα το ΔΣ της ΠΟΣΠΛΑ με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλο, ανακοινώνουμε την κατάργηση του μέτρου της απόστασης των 5 μέτρων μεταξύ των πάγκων, από την Τρίτη 15 Ιουνίου και την εφαρμογή του μέτρου της απόστασης τους ενός μέτρου που διευκολύνει την εργασία όλων των συναδέλφων μας.
Ενημερώνουμε επίσης, ότι είναι υποχρεωτικό το self test για την παρουσία στις αγορές.
Για τα άλλα θέματα που συζητήθηκαν με τον γγ θα ενημερώσουμε τα μέλη μας με επόμενη ανακοίνωσή μας. Ο πρόεδρος Δημήτρης Μουλιάτος».

 

Σωφρονιστικός έβαζε ναρκωτικά στον Κορυδαλλό

ΑΘΗΝΑ
Για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών και κινητών τηλεφώνων στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, συνελήφθησαν, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, ένας σωφρονιστικός υπάλληλος και δύο Ιρανοί. Στη δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνεται και ένας ομοεθνής τους, ο οποίος είναι φυλακισμένος.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο σωφρονιστικός υπάλληλος, έπειτα από υπόδειξη του φυλακισμένου αλλοδαπού, παραλάμβανε από τους άλλους δύο συλληφθέντες ναρκωτικά, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα, τα οποία εισήγαγε, έναντι χρηματικής αμοιβής, στις φυλακές. Ο σωφρονιστικός υπάλληλος εντοπίστηκε από αστυνομικούς, πριν να μπει στις φυλακές, ενώ προηγουμένως είχε παραλάβει, από τον ένα αλλοδαπό, μια συσκευασία και 100 ευρώ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass