Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2021 9:35

Παραλαβή για τα πρώτα Rafale

Στην Αεροπορική Βάση Μερινιάκ, έδρα της «Dassault Aviation», στη Γαλλία, μεταβαίνει σημερα , ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, προκειμένου να παραστεί στην τελετή για την παραλαβή του πρώτου από τα 18 συνολικά μαχητικά αεροσκάφη «Rafale» που εντάσσει στο δυναμικό της η Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, «παρόντες στην τελετή θα είναι επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης.
Πριν από την τελετή ο υπουργός Εθνικής Αμύνης θα συναντηθεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της “Dassault Aviation” κ. Ερίκ Τραπιέ (Erik Trappier)».
Ακολούθως, «ο κ. Παναγιωτόπουλος θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την υπουργό Άμυνας της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Φλωράνς Παρλύ (Florence Parly)».

 

Κ. ΦΛΩΡΟΣ
Η ιστορία δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστεί

«Η μνήμη δεν ξεθωριάζει. Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριοι ήρωες αναπαύονται στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας. Η Ιστορία που κείται θαμμένη κάτω από το χώμα της δεν πρόκειται ποτέ να ξεχαστεί!! «τοῖς κείνων ῥήμασι πειθόμενοι»».
Αυτό τόνισε από την Κύπρο σε ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και το twitter, με αφορμή την επέτειο για τα 47 χρόνια από την τουρκική εισβολή του 1974, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

 

Αλλαγή σκυτάλης στην ελληνική πρεσβεία στην Κύπρο

Αλλαγές κορυφής αναμένονται τις επόμενες ημέρες στην ελληνική πρεσβεία της Κύπρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρέσβης μας στη Λευκωσία Θεοχάρης Λαλάκος επιστρέφει στην Αθήνα προκειμένου να αναλάβει την Α’ Γενική Διεύθυνση Πολιτικών Υποθέσεων που κατέχει μέχρι σήμερα ο πρέσβης Κυριάκος Λουκάκης. Ο κ. Λουκάκης από τη μεριά του επελέγη για τη θέση του πρεσβευτή της Ελλάδας στο Ισραήλ.
Όσον αφορά την πρεσβεία μας στην Κύπρο, αναμένεται να σταλεί ως επικεφαλής όπως όλα δείχνουν, ο πρέσβης Ιωάννης Παπαμελετίου, ένα πολύπειρο πρόσωπο που μέχρι και σήμερα είναι επικεφαλής της Α2 διεύθυνσης Κύπρου του Υπουργείου Εξωτερικών και γνωρίζει άριστα την κατάσταση στη Μεγαλόνησο.

 

Πέθανε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γ. Μεσσάλας

Ο γνωστός και αγαπημένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Μεσσάλας έφυγε χθες από τη ζωή, σε ηλικία 79 ετών.
Άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου νοσηλευόταν, καθώς τους τελευταίους μήνες έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο.