Δένδιας: Μας προκαλεί ανησυχία ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Τουρκίας

Συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών και Αμυνας του Λιβάνου

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2021 12:05

ΑΘΗΝΑ
Μας προκαλεί ανησυχία ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της γειτονικής Τουρκίας, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά τη συνάντησή του με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών και Άμυνας του Λιβάνου, Ζέινα Ακάρ, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα.

Ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στις παράνομες εξαγγελίες της Τουρκίας για τα Βαρώσια, που «αποτελούν την πιο πρόσφατη έκφραση της τουρκικής παραβατικότητας στην περιοχή μας, αντίθετες με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών». «Καθίσταται σαφές πλέον ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί κάθε εργαλείο αποσταθεροποιήσεων», τόνισε, ενώ υπενθύμισε πως ο Λίβανος απέχει ελάχιστα από την Αμμόχωστο.
«Στις προσπάθειες αποσταθεροποίησης αντιτάσσουμε τη στάση μας σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Μεγάλη σημασία έχει και η UNCLOS, την οποία Ελλάδα και Λίβανος έχουν επικυρώσει», σημείωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.
Ο Νίκος Δένδιας δεν παρέλειψε όμως να εκφράσει «τα ειλικρινά συλλυπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού στην τουρκική κυβέρνηση και τον τουρκικό λαό για την απώλεια ζωών στις πυρκαγιές στην περιοχή της Αττάλειας».
«Για την Ελλάδα η σταθερότητα και η συνοχή του Λιβάνου αποτελεί βασική προτεραιότητα», τόνισε χαρακτηριστικά. «Ο Λίβανος αποτελεί μια πύλη, γειτονική χώρα, τμήμα της άμεσης γειτονιάς μας. Τυχόν περαιτέρω αποσταθεροποίησή του θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τη χώρα μας και την Ευρωπαϊκή Ενωση».
«Θα στηρίζουμε τον Λίβανο και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας. «Υπογραμμίσαμε από την αρχή ότι η νέα χρηματοδοτική βοήθεια για Σύριους πρόσφυγες δεν μπορεί να καλύπτει μόνο την Τουρκία, πρέπει να καλύπτει και άλλες χώρες της περιοχής, όπως ο Λίβανος και η Ιορδανία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass