Πορείες με επεισόδια…

Χθες στη Θεσσαλονίκη από κοινωνικούς φορείς, συνδικάτα, αλλά και ανεμβολίαστους

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2021 12:05

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επεισόδια σημειώθηκαν σε μικρή απόσταση από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Άτομα που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και στην πορεία των αντιεμβολιαστών, άρχισαν να εκτοξεύουν κροτίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς που είχαν σχηματίσει φραγμό, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, στο ύψος του Δημαρχείου. Οι αστυνομικοί προκειμένου να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να φθάσουν μέχρι Βελλίδειο έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης, ενώ εκτόξευσαν εναντίον τους και νερό με την αστυνομική αύρα. Τελικά κατάφεραν να τους απωθήσουν, ενώ στην περιοχή σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια.

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ
Στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Αριστοτέλους, μετά τις 6 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων η ΠΟΕΔΗΝ, φοιτητές, υγειονομικοί, εργαζόμενοι στα Λιπάσματα Καβάλας και στη συνέχεια η πορεία κινήθηκε προς το Βελλίδειο. Σε μικρή απόσταση από το Βελλίδειο, στην πλατεία της ΧΑΝΘ, συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ στους συγκεντρωθέντες μίλησε εκπρόσωπος των εργαζομένων στην εστίαση. Οι διαδηλωτές συγκρότησαν πορεία μέσω της οδού Αγγελάκη προς το κέντρο, ενώ στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Μερικά από τα αιτήματα των διαδηλωτών, που κρατούσαν πανό, σημαίες και φώναζαν αντικυβερνητικά συνθήματα είναι περαιτέρω προσλήψεις στο χώρο της υγείας, αυξήσεις στους μισθούς, πάγωμα των ιδιωτικοποιήσεων, κ.α.
Την ίδια ώρα άτομα που αντιτίθενται στον εμβολιασμό κινήθηκαν από τον Λευκό Πύργο προς την οδό 3ης Σεπτεμβρίου, όπου υπάρχει αστυνομικός φραγμός. Οι διαδηλωτές κρατούσαν ελληνικές σημαίες, ενώ μια ακόμα συγκέντρωση αντιεμβολιαστών πραγματοποιήθηκε στη Νέα Παραλία, στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. Από το ύψος του Δημαρχείου μέχρι τη ΧΑΝΘ, αλλά και σε τμήμα της παραλιακής οδού Μ. Αλεξάνδρου, κλούβες της αστυνομίας εμποδίζουν την πρόσβαση προς το Βελλίδειο.
Στο μεταξύ, εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας συγκεντρώθηκαν έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο και μέσω της λεωφόρου . Καραμανλή κινήθηκαν προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ μια ακόμα συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιούν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν σχηματίσει από νωρίς το απόγευμα κλοιό γύρω από το Βελλίδειο και τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, μοτοσικλετιστές και άλλες δυνάμεις της αστυνομίας κινούνται πίσω από τις πορείες, ενώ στη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση συμμετέχει και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass