Ξεκίνησε η ανάκριση για τον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών

Στον Aρειο Πάγο με την κατάθεση Κυρ. Τόμπρα

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2021 12:19

ΑΘΗΝΑ
Στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μπαίνουν οι χειρισμοί του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά αναφορικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών το 2016.


Η αυλαία της ανάκρισης για το εάν ο Νίκος Παππάς θα καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου άνοιξε χθες με την κατάθεση στον Άρειο Πάγο του οικονομολόγου Κυριάκου Τόμπρα. Ο συγκεκριμένος μάρτυρας φέρεται να είχε το ρόλο του μεσολαβητή στις διεργασίες που ελάμβαναν χώρα μεταξύ του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα και των εκπροσώπων της λιβανέζικης κατασκευαστικής εταιρείας CCC, προκειμένου να εξευρεθούν τα χρήματα για τη συμμετοχή του επιχειρηματία στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.
Η υπόθεση έχει φτάσει στη δικαιοσύνη μετά την απόφαση της Βουλής να ασκήσει δίωξη σε βάρος του Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος αναφορικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.
Η υπόθεση έφτασε στη Βουλή μετά τη διαβίβαση της μηνυτήριας αναφοράς που είχε καταθέσει, στις αρχές Ιουλίου 2020, ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος στο πλαίσιο της δικαστικής αντιδικίας του με τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο CCC,  έκανε λόγο για εικονική συναλλαγή τους, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Ο Χρήστος Καλογρίτσας στην αναφορά του απέδιδε στον Ν. Παππά είχε ρόλο «οργανωτή» στο σχέδιο  για τις τηλεοπτικές άδειες, με σκοπό «την εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass