Πανηγυρική μοτοπορεία μετά τη δικαίωση

Από διανομείς της efood μετά τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου *Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή

Δημοσίευση: 25 Σεπ 2021 9:20

Νέα δυναμική μοτοπορεία πραγματοποίησαν χθες διανομείς της efood -μαζί με άλλους συναδέλφους τους- στο κέντρο της Αθήνας.


Η κινητοποίηση έγινε στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που είχαν εξαγγείλει για σήμερα η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) και το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού. Τα μέλη των δύο σωματείων αποφάσισαν να μην αναστείλουν την απεργία, παρά την ανακοίνωση της efood με την οποία ανακοίνωνε ότι μετατρέπει όλες τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου -αναγνωρίζοντας την προϋπηρεσία τους.
Σε αντίθεση με την οργισμένη κινητοποίηση της Τετάρτης, η χθεσινή μοτοπορεία είχε πανηγυρικό τόνο λόγω της επιτυχημένης έκβασης των κινητοποιήσεων, τις οποίες υποστήριξε η μεγάλη μάζα των πολιτών.
Ο Ν. ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
«Ο νόμος Χατζηδάκη έχει ξεκινήσει ήδη να ξηλώνεται», τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε on camera δήλωσή του στην εφημερίδα «Αυγή», στη διάρκεια της χθεσινής κινητοποίησης των εργαζομένων διανομέων της efood. «Είναι μια τεράστια νίκη για τους εργαζόμενους και για την κοινωνία που στήριξε το δίκαιο αγώνα τους», υπογραμμίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή την ανακοίνωση της efood ότι θα μετατρέψει όλες τις συμβάσεις των εργαζόμενων διανομέων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. «Αυτό το οποίο είναι κρίσιμο για το επόμενο διάστημα είναι να κατοχυρωθεί νομοθετικά ότι οι εργαζόμενοι διανομείς εντάσσονται στη μισθωτή εργασία, με όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτήν», προσθέτει.
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ
Την κατοχύρωση της σύμβασης εργασίας των διανομέων που εργάζονται σε ψηφιακές πλατφόρμες εστίασης «ως εξαρτημένης εργασίας» προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε χθες , Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρώτον υπογράφοντα τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για την αντιμετώπιση περιστατικών κακοποίησης ανηλίκων, η επεξεργασία του οποίου άρχισε χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Με την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση προβλέπεται ότι οι επιχειρήσεις ψηφιακών υπηρεσιών διαμεσολάβησης (ψηφιακές πλατφόρμες) στον τομέα της εστίασης και της διανομής έτοιμου φαγητού υποχρεούνται να απασχολούν αποκλειστικά εργαζόμενους διανομείς με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας και να εφαρμόζουν τις διατάξεις της εργατικής και κοινωνικο-ασφαλιστικής νομοθεσίας. Επίσης, προβλέπεται ότι οι εργαζόμενοι διανομείς σε ψηφιακές πλατφόρμες υπάγονται στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass