Να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στις φυλακές

ZHTHΣΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ

Δημοσίευση: 26 Σεπ 2021 9:30

ΑΘΗΝΑ
Το Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού (Ειδικό Κέντρο Υγείας) επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία. Η αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελούνταν από τον τομεάρχη Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, τον τομεάρχη Δικαιοσύνης, Θεόφιλο Ξανθόπουλο, και τον αναπληρωτή τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Διονύση Καλαματιανό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του κόμματος, σκοπός της επίσκεψης, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, ήταν η διαπίστωση της ετοιμότητας της Νοσηλευτικής Μονάδας, εν όψει της νέας έξαρσης της πανδημίας Covid-19, καθώς ήδη καταγράφονται εκ νέου αυξητικές τάσεις σε κρούσματα κορονοϊού, τόσο μεταξύ κρατουμένων όσο και μεταξύ του προσωπικού στα καταστήματα κράτησης της χώρας μας.
«Διαπιστώσαμε ότι, δυστυχώς, η κυβέρνηση, παρά τις έκτακτες και κατεπείγουσες συνθήκες, δεν έχει προβεί σε ενέργειες που είναι απαραίτητες. Δεν έχει ολοκληρωθεί, ακόμα, η εφαρμογή του ΠΔ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την υπαγωγή του στο Ε.Σ.Υ. και παραμένει η μεγάλη έλλειψη σε ιατρικό και υγειονομικό προσωπικό, καθώς και σε ιατροτεχνικό εξοπλισμό», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη συνέχεια επισημαίνει: «Οπως είναι γνωστό, οι δομές των Καταστημάτων Κράτησης είναι υπεράριθμες σε πληθυσμό κρατουμένων και είναι υποστελεχωμένες σε ιατρονοσηλευτικό, φυλακτικό και διοικητικό προσωπικό. Επίσης, οι κίνδυνοι είναι αυξημένοι, καθώς, σε συνθήκες υπερπληθυσμού είναι εξαιρετικά δύσκολη η τήρηση των αναγκαίων κανόνων αποστασιοποίησης για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού, ενώ και το πρόγραμμα εμβολιασμού των κρατουμένων δεν έχει προχωρήσει ικανοποιητικά. Καταληκτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «υποστηρίζει ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην αναβάθμιση των υγειονομικών συνθηκών και των μέτρων προστασίας στα Καταστήματα Κράτησης, για να προστατευθούν κρατούμενοι και υπάλληλοι. Πιστεύουμε ότι, ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες πανδημίας, είναι αναγκαίο να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας εντός των Καταστημάτων Κράτησης, να ολοκληρωθεί η διαδικασία ένταξης των Ν.Μ. στο Ε.Σ.Υ. και να ενισχυθούν σε προσωπικό (ιατρικό, νοσηλευτικό, υγειονομικό) και υλικοτεχνική υποδομή. Για τον λόγο αυτό αναλαμβάνουμε άμεσα πρωτοβουλία σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Κρατουμένων με ορθοπεδικά και ανατομικά είδη, καθώς και με αμαξίδια μεταφοράς ασθενών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass