Μάχη ζωής, μακριά από την κούρσα διαδοχής

Για τη Φώφη Γεννηματά που εισήχθη στον «Ευαγγελισμό» μετά από υποτροπή στο μείζον θέμα υγείας που αντιμετωπίζει - Δεν κατεβαίνει για πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ - Ευχές από τους συνυποψηφίους της - Μηνύματα συμπαράστασης από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2021 9:08

ΑΘΗΝΑ
Στον «Ευαγγελισμό» εισήχθη εκτάκτως προχθές βράδυ η Φώφη Γεννηματά, νοσηλευόμενη σε σοβαρή κατάσταση.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εισήχθη με συμπτώματα ατελούς ειλεού στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόβλημα δημιουργήθηκε από υποτροπή στο μείζον θέμα υγείας που αντιμετωπίζει επί πολλά χρόνια με τον καρκίνο.
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο, μετά από εκτενείς εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου. Το ιατρικό ανακοινωθέν για την Φώφη Γεννηματα αναφέρει: Η κ. Φ. Γεννηματά, Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., εισήχθη εκτάκτως εχθές το βράδυ με συμπτώματα ατελούς ειλεού. Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου. Η κυρία Γεννηματά νοσηλεύεται από χθες το βράδυ στον 10ο όροφο του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» με θεράπουσα ιατρό την Αν. Κοτανίδου.

 

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ
Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, στενοί συνεργάτες της ανέφεραν ότι όπως είναι ευνόητο, η Φώφη Γεννηματά, δεν πρόκειται να κατέλθει για πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Κάτι που επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της λίγο αργότερα, η ίδια η Φώφη Γεννηματά.
Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, αναφέρει: «Η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης».
Η Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε με τους στενούς της συνεργάτες και εμφανίστηκε αισιόδοξη ότι θα κερδίσει και αυτή τη δύσκολη μάχη. «Μια ξαφνική αδιαθεσία της τελευταίας στιγμής, μου στέρησε τη δυνατότητα χθες το βράδυ να είμαι ανάμεσα σε φίλους αγωνιστές και προοδευτικούς πολίτες στη Νέα Ιωνία. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου για την μαζική παρουσία τους, με τη δέσμευση ότι σύντομα θα βρεθούμε να δώσουμε τα χέρια και να ενώσουμε δυνάμεις για την ψυχή της Παράταξης και τη νίκη!» έγραφε συγκεκριμένα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σε ανάρτησή της στο Facebook, αναφορικά με την ακύρωση της προχθεσινής της εμφάνισης στη Νέα Ιωνία.

 

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΑΣΜΑ
Κύμα συμπαράστασης στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο της χώρας.
Με ανακοινώσεις και αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής της χώρας έστειλαν ευχές συμπαράστασης και ταχείας ανάρρωσης στη Φώφη Γεννηματά, η οποία εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο.
*«Επικοινώνησα με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, για να της ευχηθώ από καρδιάς περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Ευχή όλων μας, να ξεπεράσει σύντομα τη δοκιμασία αυτή» έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον λογαριασμό του πρωθυπουργού στο Twitter.
*«Είναι βέβαιο ότι και αυτή τη μάχη, που ίσως είναι πιο σημαντική από τις άλλες της πολιτικής, θα την κερδίσει» έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη Φώφη Γεννηματά.
*«Θα ήθελα να ευχηθώ από βάθους καρδιάς περαστικά και καλή δύναμη. Με εκτίμηση, Δημήτρης Κουτσούμπας» έγραψε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.
*«Απ’ όλους μας στο ΜέΡΑ25, περαστικά στην Φώφη Γεννηματά. Η είδηση της ασθένειάς της με θλίβει και προσωπικά. Μια σοβαρή ασθένεια είναι εξ ορισμού άδικη και σκληρή. Εν προκειμένω είναι και πλήγμα για την πολιτική ζωή όταν οδηγεί στην απόσυρση μιας πολιτικής αντιπάλου. Σιδερένια!» ήταν το μήνυμα του Γιάνη Βαρουφάκη προς την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.
* Ευχές για περαστικά απέστειλε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. «Ευχόμαστε στη Φώφη Γεννηματά να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και να επιστρέψει ξανά δυνατή. Η σκέψη μας είναι κοντά της και στην οικογένειά της».
*«Eυχόμαστε στη Φώφη Γεννηματά να σταθεί δυνατή, όπως άλλωστε έκανε και στο παρελθόν» έγραψε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.
* Λίγο αργότερα, ευχές στη Φώφη Γεννηματά έστειλε και ο υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης, Νίκος Δένδιας.
«Εύχομαι ολόψυχα περαστικά στην Φώφη Γεννηματά» έγραψε με τη σειρά του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε με ένα tweet: «Πολλά περαστικά στην Φώφη Γεννηματά και ταχεία ανάρρωση. Είναι δυνατή, θα τα καταφέρει».

 

ΚΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΥΠΟΨΉΦΙΟΙ ΤΗΣ
Ευχές έστειλαν στη Φώφη Γεννηματά και οι τρεις συνυποψήφιοί της για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης.
«Εύχομαι περαστικά και ταχεία ανάρρωση στην Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά. Όσο με αφορά, από αυτή τη στιγμή αναστέλλω την προεκλογική μου δραστηριότητα», έγραψε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.
*«Είμαι δίπλα της ως σύντροφος και ως αγαπημένος φίλος», έγραψε από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος για την περιπέτεια της υγείας της Φώφης Γεννηματά.
*«Η σκέψη μας είναι μαζί της. Οι ευχές μας τη συνοδεύουν. Είμαστε σίγουροι ότι θα κερδίσει και αυτή την περιπέτεια. Την περιμένουμε να γυρίσει σύντομα κοντά μας», έγραψε ο Χάρης Καστανίδης.
*«Περαστικά, καλή δύναμη και καλή ανάρρωση» ευχήθηκε στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη Φώφη Γεννηματά.

 

Τι είναι ο «ατελής ειλεός»

AΘHNA
Η κ. Γεννηματά εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο με «συμπτώματα ατελούς ειλεού», δηλαδή μερική απόφραξη του εντέρου. Ο όρος ειλεός αναφέρεται σε παθολογικές καταστάσεις που εμποδίζουν την προώθηση του εντερικού περιεχομένου. Είναι η συχνότερη πάθηση του λεπτού εντέρου, μπορεί όμως να εμφανιστεί και στο παχύ έντερο σε σπανιότερες περιπτώσεις.
Ο ειλεός μπορεί να προκληθεί από διαταραχές του νευρικού συστήματος, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να σταματούν οι περισταλτικές κινήσεις που προωθούν το περιεχόμενο του εντέρου (παραλυτικός ειλεός). Ωστόσο η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ φαίνεται ότι πάσχει από αποφρακτικό ειλεό, στον οποίο το έντερο αποφράσσεται για μηχανικούς λόγους, για παράδειγμα από κατάποση ξένων σωμάτων. Στην περίπτωση της Φώφης Γεννηματά «η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου», σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου. Ο ειλεός προκαλεί ισχυρό πόνο, ναυτία και έμετο, απουσία εντερικών κενώσεων και άλλα σοβαρά συμπτώματα. Για την αντιμετώπισή του αποφρακτικού ειλεού απαιτείται χειρουργική επέμβαση, η οποία μπορεί να προλάβει ενδεχόμενη τοπική νέκρωση του εντέρου.
Υπενθυμίζεται ότι η Φώφη Γεννηματά έχει δώσει μάχη κι έχει βγει νικήτρια με τον καρκίνο στο στήθος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass