Να μη γίνουν πρόσφυγες στον τόπο τους οι πληγέντες

Δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στη σεισμόπληκτη Κρήτη

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2021 14:47

ΑΘΗΝΑ
Την επίσκεψή του στις περιοχές της Κρήτης που έπληξαν οι πρόσφατοι σεισμοί ολοκλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.


Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμμετείχε σε σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, και δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, στο τέλος της επίσκεψης που πραγματοποίησε σε πληγείσες περιοχές των δήμων Μινώα Πεδιάδος και Αρχανών-Αστερουσίων.
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι το κρίσιμο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η αποκατάσταση των ζημιών, εντός ενός οικιστικού σχεδίου για την ανακατασκευή και ανοικοδόμηση.
«Νομίζω ότι εκεί πρέπει να πέσει το βάρος της αυτοδιοίκησης. Να γίνει σωστά και συντονισμένα η προσπάθεια σε συνεργασία και με τους κατοίκους, ώστε να δούμε αυτή τη μεγάλη τραγωδία και ως ευκαιρία να αφήσουμε κάτι καλύτερο σε αυτόν τον τόπο, σε συνδυασμό με την προσπάθεια να υπάρξει ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα κρατήσει τους ανθρώπους στον τόπο τους», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «ως αντιπολίτευση οφείλουμε να επισημαίνουμε τις ευθύνες της κυβέρνησης και να μην αφήσουμε τους ανθρώπους στην τύχη τους».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είχε μεταβεί και στο Αρκαλοχώρι, ζήτησε να δοθούν έγκαιρα οι αποζημιώσεις «με δικαιοσύνη και κατά προτεραιότητα, με βάση τις ανάγκες», εξηγώντας ότι είναι απόλυτα δικαιολογημένη η αγωνία των πολιτών.
«Η αγωνία αφορά το μέλλον του τόπου, να μην ερημώσουν τα χωριά και να μη γίνουν οι άνθρωποι πρόσφυγες στον τόπο τους. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε τις προσπάθειες», είπε ο Αλ. Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας ότι πολύς κόσμος στο Αρκαλοχώρι έχει μείνει χωρίς εισόδημα, καθώς περισσότερες από 200 επιχειρήσεις που απασχολούν και προσωπικό δεν μπορούν να λειτουργήσουν.
Ο ίδιος σημείωσε πως είναι ένα θέμα που πρέπει να εξεταστεί χωριστά, ενώ πρότεινε τη χορήγηση εισοδήματος έκτακτης ανάγκης έως ότου αποκατασταθεί η κανονικότητα της εργασίας τους, αλλά και την καταβολή μη επιστρεπτέας προκαταβολής, ταυτόχρονα με τη δυνατότητα να μπουν σε προγράμματα που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να ζήσουν.
…Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έκανε αναφορά και στην ανάγκη έγκαιρης εγκατάστασης των οικίσκων, «για να μην υπάρχουν άνθρωποι που να συνεχίζουν να ζουν σε σκηνές», προσθέτοντας ότι οι οικίσκοι θα πρέπει να τοποθετηθούν και σε σημεία κοντά στις οικίες των πληγέντων, οι οποίοι δεν θα είναι καθόλου εύκολο να μετακινούνται.
Ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, αφού καλωσόρισε τον κ. Τσίπρα στο Ηράκλειο, ζήτησε τη στήριξή του για την επόμενη μέρα. Επισήμανε την ανάγκη συνέργειας και συνεργασίας των φορέων αυτοδιοίκησης με την κεντρική εξουσία «για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει και κυρίως στο θέμα της στέγασης των ανθρώπων που έχουν πληγεί και ενόψει του χειμώνα που έρχεται».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass