Νεκρός 69χρονος κτηνοτρόφος

Κατέρρευσε μπαλκόνι - Τρύπα «κατάπιε» λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη - Εισαγγελική παρέμβαση για τους εγκλωβισμένους επιβάτες-κολυμβητές - Προβλήματα σε ολόκληρη τη χώρα από τον «Μπάλλο» - Λέκκας: 30 εκατομμύρια τόνοι νερού έπεσαν προχθές στον Κηφισό

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2021 9:13

ΑΘΗΝΑ
Νεκρός εντοπίστηκε ο 69χρονος κτηνοτρόφος στην Εύβοια, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από το απόγευμα της Πέμπτης, 14 Οκτωβρίου.


Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, ο άτυχος άνδρας εντοπίστηκε μέσα σε κοίτη ρέματος, στην περιοχή Τσακαίοι. Είχαν προηγηθεί αγωνιώδεις έρευνες για τον εντοπισμό του, την ώρα που η κακοκαιρία «Μπάλλος» προκάλεσε πολλές καταστροφές στην περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τη σορό του άτυχου κτηνοτρόφου εντόπισε ελικόπτερο που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του.
Νωρίτερα είχαν εντοπιστεί κομμάτια του αυτοκινήτου του άτυχου κτηνοτρόφου και συγκεκριμένα η πόρτα. Στις έρευνες συμμετείχαν μονάδες από το Αλιβέρι και τη Χαλκίδα, ένα ελικόπτερο καθώς επίσης και drone.
Συνολικά στην επιχείρηση για τον εντοπισμό του 69χρονου συμμετείχαν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ομάδα έρευνας και διάσωσης της 7ης ΕΜΑΚ, ενώ μεταβαίνει ομάδα ΣΜΗΕΑ από την Αττική. Στις έρευνες συνέδραμαν και εθελοντές.

 

ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΕ ΤΡΥΠΑ
Σε αγωγό της ΕΥΑΘ, που χρονολογείται από το 1999 και «παρουσιάζει απώλειες», οφείλεται η τρύπα στο οδόστρωμα στην Εθνικής Αντιστάσεως, που «κατάπιε» λεωφορείο, σύμφωνα με τον Δήμο Καλαμαριάς.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος, αναφέρει ότι η ΕΥΑΘ ξεκινάει με κατεπείγουσες διαδικασίες «το έργο επισκευής του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης και αποκατάστασης του οδοστρώματος, το οποίο υποχώρησε νωρίς χθες το πρωί, χωρίς ευτυχώς να υπάρχει κάποιος τραυματισμός».
Όπως επισημαίνεται, «το 2020 είχε σημειωθεί αντίστοιχο φαινόμενο στην είσοδο της Εθ. Αντιστάσεως. Η ΕΥΑΘ είχε προγραμματίσει την αποκατάσταση του αγωγού, όμως το έργο δεν πρόλαβε να ξεκινήσει και σημειώθηκε το ατυχές συμβάν».

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Οι εικόνες που κάνουν από προχθες το γύρο του διαδικτύου, με επιβάτες λεωφορείου που είχε εγκλωβιστεί μέσα στα νερά να βγαίνουν από αυτό σχεδόν …κολυμπώντας, προκειμένου να σωθούν, προκάλεσαν εκτός από θύελλα αντιδράσεων και την παρέμβαση του εισαγγελέα.
Το λεωφορείο είχε εγκλωβιστεί κάτω από γέφυρα στο ύψος του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της έρευνας, θα ληφθούν καταθέσεις για να διαπιστωθεί εάν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα και εάν είχαν γίνει τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα από όλους τους αρμόδιους φορείς.

 

ΕΠΕΣΕ ΜΠΑΛΚΟΝΙ
Κατέρρευσε, για λόγους που ερευνώνται, μπαλκόνι πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι, στην οδό Κουρτέση 27.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το μπαλκόνι έπεσε ξαφνικά λίγο μετά τις 8:00, και, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, οι ένοικοι των διαμερισμάτων πανικοβλήθηκαν, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, καθώς κανείς δεν ήταν στα μπαλκόνια, ούτε ευτυχώς έτυχε να βρίσκεται κάποιος από κάτω.
Ερευνάται το ενδεχόμενο το μπαλκόνι να κατέρρευσε λόγω διάβρωσης. Το μπαλκόνι που κατέρρευσε μετά τη χθεσινή νεροποντή ήταν αυτό του 5ου ορόφου, το οποίο κατέληξε στον ακριβώς από κάτω όροφο.

 

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
«Στην Αττική, στη λεκάνη του Κηφισού που αρχίζει από το Κρυονέρι τις Αχαρνές και περιλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα του λεκανοπεδίου, έπεσαν χθες 30 εκατ. τόνοι νερού» υπογράμμισε ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας.
Όπως σημείωσε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα. «Είναι πρωτόγνωρα τα φαινόμενα, αναλωνόμαστε στο ποιος φταίει ποιος όχι, και εκεί εξαντλείται η δυναμική μας… Είμαστε σε νέα φάση, σε φάση κλιματικής κρίσης, χρειάζονται νέες δομές».
«Υπάρχει κλιματική κρίση όχι κλιματική αλλαγή. Θα υπάρχουν συχνότερα τέτοια φαινόμενα, ευρύτερα στο μεσογειακό χώρο, είναι ο ομφάλιος λώρος του κλίματος στον πλανήτη μας πολύ ευαίσθητος χώρος, θα έχουμε συχνότερα και μεγαλύτερα φαινόμενα σε περιοχές που δεν αναμένεται να τα έχουμε, και θα έχουμε συνθέτες κρίσεις και κινδύνους, δηλαδή ο ένας θα ακολουθεί τον άλλο ή θα εκδηλώνονται ταυτόχρονα» εξήγησε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
«Με αυτή τη λογική πρέπει να σχεδιάζουμε: πολλαπλοί κίνδυνοι – πολλαπλές κρίσεις. Θα αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση που ούτε καν φανταζόμαστε» προειδοποίησε.
Η Ιθάκη έχει υποστεί ήδη σημαντικότατες ζημιές από τον Ιανό, ορισμένα έργα πρόλαβαν να γίνουν ορισμένα όχι, είναι δύσκολο να γίνουν, γιατί έχουμε συνεχείς κατολισθήσεις, και όχι μόνο στην Ιθάκη, σε πολλούς μικρούς δήμους, σχολίασε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass