Εθνικό πένθος για τη Φώφη Γεννηματά

Μεσίστια έπαρση της σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια *Σήμερα η κηδεία της, δημοσία δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία υπουργού *Ποιοι θα εκφωνήσουν επικήδειο

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2021 9:15

«Με σεμνότητα και με αξιοπρέπεια, όπως ήταν η ζωή της Φώφης Γεννηματά, θα τελεστεί η κηδεία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ», ανέφερε στενός της συνεργάτης.

Επικήδειο θα εκφωνήσουν τρεις θεσμικοί εκπρόσωποι και ένας από την οικογένεια. Στη Μητρόπολη θα εκφωνήσουν επικήδειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης. Από την πλευρά της οικογένειας, τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο 17χρονος γιος της Φώφης Γεννηματά, Γιώργος. Τη μεσίστια έπαρση της σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια την 27η Οκτωβρίου, λόγω της κήρυξης από τον πρωθυπουργό εθνικού πένθους στη χώρα για τον θάνατο της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, αποφάσισε χθες ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.
Η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα τελεστεί σημερα στη Μητρόπολη Αθηνών (14:00) και η ταφή της θα γίνει στο Α' Νεκροταφείο. Η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10 το πρωί. Όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του πρωθυπουργού: «Με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κηδείας της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος». Η κηδεία της θα γίνει με τιμές εν ενεργεία υπουργού.
Έπειτα από εισήγηση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη αποφασίστηκε ο τιμής ένεκεν και με δημοτική δαπάνη ενταφιασμός της στο μνήμα, στο οποίο είχε ταφεί και ο πατέρας της Γεώργιος Γεννηματάς. Επίσης, αποφασίστηκε να παρευρεθεί αντιπροσωπεία του Σώματος στην κηδεία, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αθηναίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass