Σύντομες ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 25 Νοε 2021 9:40

Συμμορία απάτης στο διαδίκτυο

Εξαρθρώθηκε, από την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, συμμορία που διέπραττε συστηματικά απάτες μέσω ανάρτησης αγγελιών πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών στο διαδίκτυο.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης στη Γλυφάδα και στην Αγία Βαρβάρα, τέσσερα άτομα, τρεις άνδρες ηλικίας 19, 20 και 22 ετών και μια 26χρονη γυναίκα, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένα ακόμη μέλος.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον περασμένο Ιούνιο, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική ομάδα, διαπράττοντας απάτες και πλαστογραφίες μέσω ανάρτησης αγγελιών πώλησης ηλεκτρονικών συσκευών στο διαδίκτυο.

 

Ο Αρειος Πάγος θα αποφασίσει για την έκδοση Ελληνα στη Γαλλία

Θετικά γνωμοδότησε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, για την έκδοση στη Γαλλία 35χρονου Έλληνα που κατηγορείται για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση, η οποία μετέφερε με ιστιοφόρο 1,7 τόνους κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική σε παραθαλάσσια περιοχή της νότιας Γαλλίας.
Ο ίδιος είχε συλληφθεί τον προηγούμενο μήνα στη Θεσσαλονίκη, σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης των γαλλικών Αρχών. Η εμπλοκή του στην υπόθεση φέρεται να προέκυψε ύστερα από κατάθεση ενός Βούλγαρου, κατηγορούμενου για την ίδια υπόθεση.
Η μεταφορά των 1700 κιλών κοκαΐνης είχε γίνει τον Ιούνιο του 2017 και για την υπόθεση είχαν συλληφθεί έντεκα άτομα, διαφόρων εθνικοτήτων, μεταξύ αυτών και Έλληνες. Από τις έρευνες των Γάλλων προέκυψε ότι η ίδια εγκληματική ομάδα είχε προσπαθήσει, με τον ίδιο τρόπο, να εισάγει στη Γαλλία μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κατά τα έτη 2016 έως 2018.
Ο 35χρονος εκζητούμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. Κατά της απόφασης έκδοσης άσκησε έφεση η οποία θα εξεταστεί στον Άρειο Πάγο και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

 

Ατύχημα με σχολικό λεωφορείο που μετέφερε 11 παιδιά

Τροχαίο ατύχημα με σχολικό λεωφορείο σημειώθηκε γύρω στις 4 χθες το απόγευμα, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανίων, στην ανηφόρα της Καρδίας, με αποτέλεσμα ορισμένα από τα παιδιά να υποστούν μικροεκδορές.
Το ατύχημα προκλήθηκε όταν ΙΧ αυτοκίνητο προσέκρουσε, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στο προπορευόμενο σχολικό, το οποίο μετέφερε 11 παιδάκια. Όλα τα παιδάκια μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο "Γ. Γεννηματάς", και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, δεν συντρέχει κάποιος κίνδυνος για την υγεία τους.

 

Κατά του σ.ν. για τον εθελοντισμό 293 οργανώσεις

Διακόσιες ενενήντα τρεις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών ενώνουν τη φωνή τους συνυπογράφοντας κοινό υπόμνημα σχετικά με το προς ψήφιση σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Οργανώσεις κοινωνίας πολιτών, εθελοντική απασχόληση και λοιπές διατάξεις», το οποίο, όπως αναφέρουν, «απέχει από το αίτημα των οργανώσεων για ουσιαστική ρύθμιση και ενδυνάμωση του χώρου».
Στην κοινή δήλωσή τους οι οργανώσεις σημειώνουν ότι «εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, άτυπες ομάδες και εθελοντικοί φορείς έχουν στηρίξει και στηρίζουν διαχρονικά τη χώρα σε ορισμένες από τις πιο εμβληματικές ή/και κρίσιμες στιγμές της», αναφέροντας ως παραδείγματα πυρκαγιές, οικονομική κρίση, προσφυγική κρίση, κλιματική αλλαγή, αδυναμίες του συστήματος υγείας και παροχή ειδών πρώτης ανάγκης στους ευπαθέστερους των πολιτών. Όπως τονίζουν, «η αναγνώριση του μεγέθους της κοινωνικής προσφοράς και η υπεραξία του κοινωνικού αντικτύπου όλων αυτών των πρωτοβουλιών και οργανώσεων, πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα της Πολιτείας».
Οι οργανώσεις επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι στο νομοσχέδιο «διαφαίνεται η έλλειψη ουσιαστικού πλαισίου ενίσχυσης και ενδυνάμωσης της κοινωνίας των πολιτών και η στόχευση αυτού αποκλειστικά σε ζητήματα ελέγχου και ρύθμισης κρατικών χρηματοδοτήσεων» και προσθέτουν ότι «μεγάλος αριθμός διατάξεων αποδυναμώνει, έως σημείου αφανισμού, τις μικρότερες και οικονομικά μη εύρωστες οργανώσεις και κατ' επέκταση την ποικιλομορφία και την πολυφωνία της κοινωνίας των πολιτών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass