Παράταση για πίνακες διοριστέων

Μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2022 για δικαστικούς υπαλλήλους

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2021 9:39

ΑΘΗΝΑ
Τροπολογία που θα παρατείνει την ισχύ των πινάκων διοριστέων δικαστικών υπαλλήλων έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2022, ανακοίνωσε ότι θα φέρει ο Κώστας Τσίαρας.


Ο υπουργός Δικαιοσύνης, από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δικαιοσύνης, είπε ότι με την τροπολογία στο υπό επεξεργασία, νομοσχέδιο για την Εθνική Σχολή Δικαστών, «θα παρατείνουμε την ισχύ των πινάκων διοριστέων δικαστικών υπαλλήλων από την 1Κ του 2017, την 2K του 2017 και την 8Κ του 2017, τις 31/12/2022, ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε 129 επιπλέον δικαστικούς υπαλλήλους».
Παράλληλα, και αναφερόμενος στο άρθρο 40 του νομοσχεδίου για τα επιμορφωτικά προγράμματα των δικαστών, ο κ. Τσιάρας είπε ότι εξετάζει το αν θα μπαίνει στον υπηρεσιακό φάκελο του δικαστικού λειτουργού, το πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης των σεμιναρίων.
Υπενθυμίζεται ότι, υπέρ του νομοσχεδίου με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις στο νομοθετικό πλαίσιο της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών» τάχθηκε η πλειοψηφία της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής. Θετική επί του σχεδίου νόμου ήταν Νέα Δημοκρατία, επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην Ολομέλεια ο ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση, ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 ήταν κατά.
Παράλληλα -στο πλαίσιο της ακρόασης φορέων- οι δικαστικές ενώσεις ζήτησαν την απόσυρση του άρθρου 40 για τα προγράμματα επιμόρφωσης των εν ενεργεία δικαστών.
Κοινή συνισταμένη των τοποθετήσεων των ενδιαφερόμενων φορέων ήταν ότι το νομοσχέδιο κινείται σε θετική κατεύθυνση, ωστόσο, οι εκπρόσωποι των δικαστικών ενώσεων ζήτησαν την απόσυρση της διάταξης (άρθρο 40) για τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση σε εν ενεργεία δικαστικούς λειτουργούς, που περιλαμβάνει υποχρεωτικά σεμινάρια και αξιολόγηση με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών για τη χορήγηση πιστοποιητικού ευδόκιμης παρακολούθησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass