Σύντομες Ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2022 12:56

Οι Αυτόχθονοι Ιθαγενείς ζητούν αποζημίωση 2 τρισ. ευρώ

ΑΘΗΝΑ
Δύο τρισεκατομμύρια ευρώ ζητά η Επιτροπή Αυτοχθόνων Ελλήνων (μια μορφή Θεματοφυλάκων), που υποστηρίζει ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει παραβεί την εντολή εκπροσώπησης εκ μέρους των πολιτών, για λογαριασμό των οποίων παρεμβαίνουν δίκην επιτροπής και ζητούν αποζημίωση για αθέτηση συμβατικής υποχρέωσης.


Σύμφωνα με το pelop.gr, στο εξώδικο που συνέταξαν δίνουν και μια εναλλακτική. Σε περίπτωση που η Περιφέρεια δεν μπορεί να δώσει ολόκληρο το ποσό με τη μία, προτείνουν 500.000 ευρώ την ημέρα, μέχρι να γίνει η εξόφληση.
Υπενθυμίζεται ότι οι αυτοαποκαλούμενοι «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» είχαν κόψει πριν από δύο μέρες πρόστιμο και στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.

 

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ
Αντίστοιχη εξώδικη διαμαρτυρία έχουν λάβει κι άλλοι περιφερειάρχες στη χώρα.
Προ ημερών, έστειλαν πρόστιμο στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ζητώντας του να πληρώσει το αστρονομικό ποσό του 1 τρισ. εκατομμυρίου 799 δισεκατομμυρίων 616 εκατομμυρίων ευρώ.
Όπως φαίνεται στο χαρτί που του έστειλαν και που δημοσίευσε ο Γιώργος Χατζημάρκος στο Facebook, οι «Αυτόχθονες» δίνουν και τη δυνατότητα για ρύθμιση οφειλής σε περίπτωση που η Περιφέρεια δεν έχει εύκαιρο τα σχεδόν δύο 2 τρις.

 

Πήρε εξιτήριο ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

ΑΘΗΝΑ
Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος φαίνεται να ξεπέρασε την περιπέτεια με τον κορονoϊό καθώς έλαβε εξιτήριο από το Νοσοκομείο «Αττικόν».
Υπενθυμίζεται πως ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Χαϊδαρίου το πρωί του Σαββάτου 8 Ιανουαρίου, με θετικό μοριακό τεστ κορονoϊού.
Ο τέως βασιλιάς παρουσίαζε ήπια συμπτώματα και νοσηλεύθηκε σε συμβατική κλινική για ασθενείς με νόσο COVID-19, ενώ είναι πλήρως εμβολιασμένος.
Πρόσφατα, στα μέσα Δεκεμβρίου, ο τέως βασιλιάς είχε νοσηλευθεί ξανά, στο Νοσοκομείο «Υγεία», λόγω πνευμονίας.

 

Θετικός στον κορονoϊό αντιεμβολιαστής δικηγόρος

ΑΘΗΝΑ
Θετικός στον κορονoϊό διαγνώστηκε ο αντιεμβολιαστικής δικηγόρος, Νίκος Αντωνιάδης, όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανακοίνωσή του και για αυτό θα ζητήσει διακοπή της δίκης που ήταν να πραγματοποιηθεί στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών την Παρασκευή για διασπορά ψευδών ειδήσεων για την πανδημία.
Στην ανακοίνωσή του, ο Νίκος Αντωνιάδης αναφέρει ότι  διαγνώστηκε θετικός στον κορονoϊό, επιμένοντας πως πρόκειται για μια απλή ίωση.

 

Σκοτώθηκε με Φεράρι μόλις την αγόρασε!
Ο 45χρονος αδελφός της βουλευτού Κατερίνας Μονογιού

ΑΘΗΝΑ
Ένα σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε χθες το βράδυ στη Βούλα, με αποτέλεσμα έναν νεκρό οδηγό. Έπειτα από μια σφοδρή σύγκρουση, μια Ferrari τυλίχθηκε στις φλόγες. Το υπερπολυτελές αυτοκίνητο μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για τον 45χρονο Τζώρτζη Μονογυιό, αδελφό της βουλευτού Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνας Μονογυιού. Στο όχημα επέβαινε και η σύζυγός του.
Το περιστατικό έλαβε σημειώθηκε στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή, σε απόσταση λίγων μέτρων από τη διασταύρωση της Παραλιακής με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα είχε αγοράσει μόλις σήμερα το υπερπολυτελές σπορ αυτοκίνητο.
Σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες, το όχημα εξετράπη της πορείας του προς τα αριστερά και από την πρώτη εικόνα που έχουν οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, στο συμβάν δεν εμπλέκεται άλλο όχημα.
Ωστόσο, ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα και εξετάζονται οι κάμερες της Τροχαίας στην περιοχή, προκειμένου να διαπιστώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass