«Αυτογκόλ» διώξεις δημοσιογράφων και η πανεπιστημιακή αστυνομία

«Θα βλάψουν την εικόνα μας στην ΕΕ», εκτιμά ο γαλάζιος ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος * Αναλαμβάνει καθήκοντα σε 4 μήνες, «απαντά» ο Τ. Θεοδωρικάκος * Παραιτήθηκε από τη Νομική Αθηνών η Λένα Διβάνη, απογοητευμένη από την κατάσταση στα πανεπιστήμια

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2022 9:00

ΑΘΗΝΑ
Σε τέσσερις μήνες η Ομάδα Προστασία Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων θα έτοιμη να αναλάβει την φρούρηση Πανεπιστήμιων όπου υπάρχει πρόβλημα φύλαξης όπως η ΑΣΟΕΕ, και σε όποια  άλλα Ιδρύματα το ζητήσουν οι πρυτάνεις τόνισε χθες ο Τάκης

Θεοδωρικάκος. Τα μέλη της ΟΠΠΙ ανέλαβαν καθήκοντα χθες, την Κυριακή παρουσιάζονται Κομοτηνή και τη Δευτέρα αρχίζει η εκπαίδευσή τους η οποία θα διαρκέσει τέσσερις μήνες, δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Θα ενταχθούν στα πανεπιστήμια, εξήγησε ο υπουργός, με βάση το σχέδιο που έχουν φτιάξει οι πρυτάνεις που ζητούν την ύπαρξη της ΟΠΠΙ, ενώ σε όσα πανεπιστημιακά ιδρύματα δε χρειάζεται, δε θα πάνε.
«Η ελληνική αστυνομία έχει τη δυνατότητα να παρέμβει. Πέντε φόρες τους τελευταίους 2,5  μήνες η αστυνομία μπήκε στα Πανεπιστήμια για να γκρεμίσει παράγκες» σημείωσε δε ο ΥΠΡΟΠΟ.
 «Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θέλουν τα πανεπιστήμια να λειτουργούν, και τα παιδιά να είναι απολύτως ασφαλή» επισήμανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Χρειαζόμαστε τάξη και ασφάλεια στη χώρα, και αυτό περνάει μέσα από την προστασία των πολιτών» τόνισε ο υπουργός. Όπως ανέφερε, η ασφάλεια μέσα στο πανεπιστήμιο είναι καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας.  «Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας θέλει τα πανεπιστήμια να λειτουργούν, και τα παιδιά να είναι απολύτως ασφαλή» επισήμανε ο υπουργός. «Μπήκε τέλος στην ανομία» είπε ακόμα.
ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ Γ. ΚΥΡΤΣΟΥ
Ωστόσο νέες επικρίσεις εκφράζει ο Γιώργος Κύρτσος κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη καταλογίζοντας της ευθύνες και εμπλοκή στην ελευθερία του Τύπου.
Όπως υπογραμμίζει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας «ανεξάρτητα από το ποιος συνέβαλε στη μετατροπή του σκανδάλου Novartis σε κυνήγι πολιτικών αντιπάλων, οι δικαστικές διώξεις σε βάρος Βαξεβάνη, Παπαδάκου, θα βλάψουν την εικόνα μας στην ΕΕ». Στην ανάρτησή του με σαφέστατο υπονοούμενο, προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έγραψε «καλό να αποφεύγονται αυτογκόλ όπως η πανεπιστημιακή αστυνομία και οι διώξεις δημοσιογράφων».
ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΛΕΝΑΣ ΔΙΒΑΝΗ
Την παραίτησή της από τη Νομική Σχολή Αθηνών ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στο Facebook η Λένα Διβάνη.
Η συγγραφέας και καθηγήτρια Ιστορίας Εξωτερικής Πολιτικής στη Νομική, όπου δίδασκε ελληνική και βαλκανική ιστορία εξωτερικής πολιτικής του 20ού αιώνα σε προπτυχιακό επίπεδο και μειονοτικά προβλήματα των Βαλκανίων σε μεταπτυχιακό, υπέβαλε την παραίτησή της, απογοητευμένη -όπως αφήνει να εννοηθεί- από την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια.
«Το ελληνικό πανεπιστήμιο μου θυμίζει όλο και πιο πολύ τους στίχους από το Second coming του Yeats:
The best lack all conviction, while the worst
Are full of passionate intensity…
Άρα κατά πάσα πιθανότητα the center cannot hold.
Γι’ αυτό και σήμερα υπέβαλα την παραίτησή μου από τη σχολή», αναφέρει η ανάρτησή της στα social media.
Η Λένα Διβάνη υπήρξε επισκέπτρια μελετήτρια στο Πανεπιστήμιο Harvard, στο Βασιλικό Κολέγιο (King’s College) του Λονδίνου, δύο φορές στα Αρχεία της Κοινωνίας των Εθνών στη βιβλιοθήκη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στη Γενεύη, και υπότροφος του Ελληνικού Ινστιτούτου στο Cambridge της Μασαχουσέτης.
Συνεργάστηκε με το ιστορικό αρχείο του υπουργείου Εξωτερικών, με αντικείμενο τη δημοσίευση των διπλωματικών εγγράφων της Ελλάδας που σχετίζονται με τα εθνικά θέματα. Συνεργάστηκε με το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου στην κατάρτιση βιβλιογραφικής πρότασης για το πρόβλημα των μειονοτήτων και με το Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού, με θέμα την ελληνική διασπορά.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ, αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass