Η κεταμίνη έδωσε τη χαριστική βολή

Πραγματικά βασανίστηκε η Τζωρτζίνα, δήλωσε ο ιατροδικαστής Λέων - Και δείχνει ύποπτα στοιχεία και για τα δύο μικρότερα αδελφάκια της

Δημοσίευση: 01 Απρ 2022 11:56

ΑΘΗΝΑ
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση της Πάτρας μετά τη σύλληψη, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, της Ρούλας Πισπιρίγκου.


Η Ρούλα Πισπιρίγκου συνελήφθη προχθές από άντρες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και έπειτα από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που απέδειξαν την παρουσία κεταμίνης στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας που έφυγε από τη ζωή πριν λίγους μήνες και μετά τους θανάτους των δύο μικρότερων αδερφών της Μαλένας και Ίριδας.
Σημειώνεται ότι στο διαβιβαστικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα σχετικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας αναφέρονται τα εξής: «Από το σύνολο του συγκεντρωθέντος προανακριτικού υλικού προκύπτει ότι ο θάνατος της Δασκαλάκη Γεωργίας επήλθε συνεπεία χορήγησης θανατηφόρου ποσότητας κεταμίνης, μέσα σε 20 λεπτά το πολύ, από τη στιγμή της χορήγησης και κατά το χρονικό αυτό διάστημα μαζί με τη Γεωργία ήταν μόνο η μητέρα της Πισπιρίγκου, Σωτηρία. Η τελευταία φορά που κάποιος από τους γιατρούς ή το νοσηλευτικό προσωπικό επισκέφτηκε το θάλαμο της ανήλικης ήταν περίπου μία ώρα πριν την εκδήλωση του επεισοδίου που οδήγησε στο θάνατο του παιδιού. Από την εξέταση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και από τον ιατρικό φάκελο του θύματος προκύπτει ότι δεν χορηγήθηκε σε καμία ποσότητα κεταμίνη».

 

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ
Για την υπόθεση μίλησε χθες στην εκπομπή «MEGA Καλημέρα» ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, σημειώνοντας ότι στο μικροσκόπιο πλέον μπαίνουν οι ιατροδικαστικές εκθέσεις των θανάτων των δύο άλλων παιδιών.
«Λύθηκε ένα περιστατικό που ήταν σε εξέλιξη και στο οποίο είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε πάρα πολλές εξετάσεις, να έχουμε έναν πλούσιο ιατρικό φάκελο και μια μαρτυρία της μητέρας που μας έλεγε πάρα πολλά».
Όπως είπε ο ιατροδικαστής, πλέον θα εξεταστούν και οι ιατροδικαστικές εκθέσεις των άλλων δύο παιδιών.
«Οι δύο πρώτες υποθέσεις έχουν μελετηθεί πλήρως από ιατροδικαστικής πλευράς. Δεν βρέθηκε κεταμίνη. Έχουμε όλα τα δεδομένα τα οποία μπορούν να οδηγήσουν με ασφάλεια σε συμπεράσματα και σε αυτούς τους θανάτους».
Ο κ. Λέων μίλησε για αστοχία στο πόρισμα της νεκροτομής του πρώτου θανάτου, ωστόσο υπογράμμισε πως τα ιατροδικαστικά ευρήματα είναι σωστά οπότε μπορούν να επαναξιολογηθούν.
«Έγκλημα με παθολογικά αίτια δεν μπορεί να υπάρχει. Η αστοχία ήταν στην εκτίμηση κυρίως της πρώτης νεκροτομής. Το ευτύχημα είναι ότι τα ευρήματα είναι σωστά οπότε μπορούμε να επαναξιολογήσουμε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass