Δυναμική η παρουσία των Λαρισαίων στο Συνέδριο

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2022 21:20

ΑΘΗΝΑ

* ΔΥΝΑΜΙΚΗ αποδεικνύεται η παρουσία των Λαρισαίων εκπροσώπων στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε χθες στο Παλαιό Φάληρο. Αρχής γενομένης από το προεδρείο του Συνεδρίου όπου εκτός φυσικά του προέδρου Πέτρου Ευθυμίου προτάθηκε, πρόταση που έγινε αποδεκτή στο σύνολό της, και η Μαρία Σκυβαλίδα, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας μετά την εκλογή της στις τελευταίες εκλογές.


Στην πρώτη θέση των επισήμων η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Λαρισαία βουλευτής Ευαγγελία Λιακούλη, που κάθισε δίπλα στον γραμματέα της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη. Θέση που της έδωσε την ευκαιρία να υποδέχεται όλους τους επίσημους προσκεκλημένος από τον Κώστα Σημίτη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο μέχρι τον αιώνιο έφηβο Κώστα Λαλιώτη και τον Γιώργο Παπανδρέου –όλοι τους χειροκροτήθηκαν με την είσοδό τους στην αρένα του σταδίου.
Στη δεύτερη σειρά ο Ελασσονίτης πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης κάθισε ανάμεσα στον πρώην εκπρόσωπο Τύπου Παύλο Χρηστίδη αλλά και έναν παλιό γνώριμο των Λαρισαίων τον πρώην υπουργό Βαγγέλη Αργύρη, που ως γνωστόν ανέλαβε από τον πρόεδρο την ευθύνη των ψηφοδελτίων του κόμματος. Ο Ελασσονίτης πρώην υπουργός μιλά σήμερα στις 11 το πρωί στην ειδική θεματική ενότητα για το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ στις 12.30 στο βήμα του Συνεδρίου θα ανέβει η Ευαγγελία Λιακούλη, που περίμενε την ομιλία του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη για να ολοκληρώσει και εκείνη τη δική της.
Στην έκτη σειρά ως ειδικός προσκεκλημένος από το γραφείο του Νίκου Ανδρουλάκη βρέθηκε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης –πρόσκληση ιδιαίτερα τιμητική που δεν θα μπορούσε να αρνηθεί ο δήμαρχος. Μαζί η δικηγόρος Μαρία Γαλλιού και ο Αιμίλιος Νταγιάννης, που ρίχτηκε στη μάχη του σταυρού για μια θέση στη νέα Κεντρική Επιτροπή –τον δικό τους αγώνα με την ίδια στόχευση δίνουν επίσης ο Κώστας Σάββας, από τους πρώτους Λαρισαίους που έφθασαν στο στάδιο του Taekwondo για να ξεκινήσει τις δικές του επαφές, και ο Βαγγέλης Γιαννούλας.
Λίγο πιο πίσω, παρέα με την Ελένη Μπουζάνα και ο Γρηγόρης Κουτσομάρκος έστω και αν δεν ήταν αυτή τη φορά εκλεγμένος σύνεδρος. Τι και αν δεν είσαι σύνεδρος, ακούστηκε, είσαι υπέρμαχος του ανοιχτού κόμματος και αυτό αρκεί για να είσαι εδώ, για να συμφωνήσει προσθέτοντας ότι είναι επιλογή να δώσει τόπο στα νιάτα, όπως φάνηκε ξεκάθαρα από τη σύνθεση του ακροατηρίου, που εντυπωσίασε ακόμα και τους νεότερους ηλικιακά σύνεδρους.
Και αφού το Συνέδριο χαμηλώνει ηλικιακά, το κόμμα γίνεται νεότερο δεν θα πρέπει και ο νέος γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας να είναι νέος σε ηλικία για να προσαρμοστούμε, αναρωτήθηκε η Μαρία Σκυβαλίδα σε παρέα λίγο πριν ανέβει να πάρει τη θέση της στο προεδρείο του Συνεδρίου.
Στα ορεινά εντοπίστηκαν με άλλη παρέα συνέδρων ο Κώστας Καραμπάτσας και ο Κώστας Αργυρακούλης κοντά στους νεολαίους, που εξ ορισμού κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα κομματικά συνέδρια. Από αυτή την πλευρά ακούστηκε ρυθμικά το γνωστό σύνθημα «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό» όταν έκανε την εμφάνισή του στην αρένα ο Νίκος Ανδρουλάκης. Στο μεταξύ πρόβλημα προέκυψε με τις διαπιστεύσεις των συνέδρων, διαδικασία που διακόπηκε καθώς οι ουρές ήταν ατελείωτες παρότι το Συνέδριο είχε σχεδόν δίωρη καθυστέρηση. Έτσι η παραλαβή των διαπιστεύσεων θα συνεχιστεί σήμερα το πρωί για να ξεμπλοκάρει η διαδικασία, αν και η πρόσβαση στο Συνέδριο ήταν εξασφαλισμένη με την ψηφιακή ταυτότητα του συνέδρου. Όσο για την Αίθουσα Τύπου ήταν τόσο ασφυκτικά γεμάτη από τους δημοσιογράφους που θύμιζε άλλες εποχές συνεδρίων, όπως παρατηρούσε κεντρικό στέλεχος του κόμματος. Από την αίθουσα δεν θα μπορούσε να λείψει ο Πέτρος Ευθυμίου πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ως πρόεδρος και ο Κώστας Λαλιώτης, που ήταν πάντα κοντά στα Μέσα Ενημέρωσης. Συχνός επισκέπτης ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ περαστικός και ο Χρήστος Μαγκούφης από τα Τρίκαλα που αγωνιούσε σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι αν το προεδρείο του δώσει σήμερα το βήμα –δώδεκα σελίδες είχε ετοιμάσει συνολικής διάρκειας 20 λεπτών, συνεπώς δεν θα μπορούσε να αισιοδοξεί ότι θα τα πει όλα ακόμα και αν του δώσουν χρόνο παρέμβασης.

(Του απεσταλμένου μας Δημ. Κατσανάκη)
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass