Τίμησαν το πλήρωμα του αντιτορπιλικού «Βέλος»

ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠτΔ - ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2022 10:00

ΑΘΗΝΑ
Ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε για την 49η επέτειο του Κινήματος του Ναυτικού της 23ης Μαΐου 1973 και την ανταρσία του αντιτορπιλικού «Βέλος».


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.
«Όλοι μαζί, πολιτική ηγεσία, Ένοπλες Δυνάμεις και πολίτες πρέπει να στεκόμαστε αμετακίνητοι και ενωμένοι, με απόλυτη ομοψυχία, για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, την προστασία της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας των πολιτών. Οι συμμετέχοντες στο Κίνημα, αποτέλεσαν με την πράξη τους παράδειγμα δημοκρατικής νομιμότητας, αξιοπρέπειας και ελεύθερης βούλησης. Γι’ αυτό, αποτελούν μαζί το πλήρωμα του αντιτορπιλικού «Βέλος» και το εγχείρημά του τον Μάιο του ‘73, μέρος της Ιστορίας του Έθνους.
Στη δύσκολη συγκυρία που περνούμε πολλές αξίες μπορεί, ενδεχομένως, να εκτεθούν σε κινδύνους. Σίγουρα όμως δεν μπορεί να εκτεθεί σε κανέναν κίνδυνο η ακεραιότητα, η ασφάλεια και η ανεξαρτησία της χώρας, καθώς και η ίδια η Δημοκρατία. Η Δημοκρατία δεν διακινδυνεύει. Με εγγυητές της τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις όλοι οι Έλληνες μπορούμε να αισθανόμαστε και υπερήφανοι και ασφαλείς», διαβεβαίωσε στο χαιρετισμό του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην εκδήλωση.
«Θα ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και σε όλους τους στρατιωτικούς που όταν έπρεπε, εξέφρασαν όχι μόνο την αντίθεσή τους στη δικτατορία, αλλά θυσίασαν ακόμα και τη ζωή τους, ώστε σήμερα όλοι μας να απολαμβάνουμε τα αγαθά που μας παρέδωσαν οι πρόγονοί μας.
Η παρακαταθήκη τους είναι βαθιά ριζωμένη στη συνείδηση του συνόλου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων», κατέληξε ο υπουργός.
Για το Κίνημα του Ναυτικού μίλησαν οι Ζήσης Φωτάκης, επίκουρος καθηγητής Ναυτικής Ιστορίας της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, ο αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, ένας από τους πρωταγωνιστές του Κινήματος του Ναυτικού, ο οποίος μεταξύ άλλων παρατήρησε ότι οι συμμετέχοντες στο Κίνημα θυσίασαν καριέρες, οικογένειες [...] για να πετύχουν κάτι σημαντικό: την ελευθερία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass