Εκτός ειδικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ πολύτεκνες αγρότισσες

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΕΛΛΙΠΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΟΥ e-ΕΦΚΑ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2022 9:15

Με γκρίνιες, άλλα όχι άδικες, έχει συνοδευτεί φέτος το τέλος της προθεσμίας στις πολύτεκνες και τρίτεκνες αγρότισσες που αποκλείστηκαν από το ειδικό επίδομα του ΟΠΕΚΑ.

Πρόκειται για την παροχή των 1.000 ευρώ που δίνεται κατ’ έτος σε 5.000 περίπου μητέρες, οι οποίες είναι ασφαλισμένες στον κλάδο ασφάλισης αγροτών του e-ΕΦΚΑ. Προϋπόθεση για τη λήψη του συγκεκριμένου βοηθήματος ενίσχυσης είναι οι μητέρες, οι οποίες αιτούνται γι’ αυτό, να είναι ασφαλιστικά ενήμερες κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου της αίτησης έτους, δηλαδή, στη συγκεκριμένη περίπτωση, στις 31/12/2021.
Όμως, κατά την υποβολή των αιτήσεων, παρουσιάστηκε ένα σοβαρό πρόβλημα. Δηλαδή, ενώ υπήρχαν μητέρες οι οποίες είχαν τακτοποιήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές του 2021, το ηλεκτρονικό σύστημα αγροτικής ασφάλισης του e-ΕΦΚΑ είχε ενημερωθεί για τις εισπράξεις μέχρι τον Νοέμβριο του 2021. Αυτό σημαίνει ότι εάν κάποια αγρότισσα μητέρα είχε τακτοποιήσει τις εισφορές της εντός του Δεκεμβρίου 2021, δεν εμφανιζόταν στο σύστημα. Αποτέλεσμα αυτού του προβλήματος του συστήματος, για το οποίο δεν φέρουν ευθύνη οι ασφαλισμένες, είναι να υπάρχουν πολλές περιπτώσεις, που, ενώ οι μητέρες διέθεταν τη βεβαίωση από το ασφαλιστικό τους ταμείο ότι δεν οφείλουν εισφορές, την οποία και προσκόμιζαν στο ΚΕΠ για συνυποβολή με την αίτηση, το σύστημα εξαρχής δεν τους επέτρεπε να υποβάλουν καν αίτηση. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληξε στις 15/6, αφήνοντας εκτός πολλές μητέρες που διέθεταν τις νόμιμες προϋποθέσεις για να λάβουν το βοήθημα, γιατί το σύστημα δεν είχε επικαιροποιηθεί.
Τι πρέπει να γίνει τώρα; Μα να δοθεί νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων. Ήδη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν παρέμβει και υποβάλει σχετικό αίτημα στο Υπ. Εργασίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass