Σύντομες Ειδήσεις από Ελλάδα

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2022 9:01

Εμπλοκές με τουρκική μοίρα που παραβίασε το FIR Αθηνών

ΑΘΗΝΑ
Μια ολόκληρη μοίρα τουρκικών F-16 παραβίασε χθες 19 φορές τον εθνικό εναέριο χώρο στο βορειοανατολικό και κεντρικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και τέσσερις εμπλοκές.


Στο FIR Αθηνών εισήλθαν και αναχαιτίστηκαν 10 ζεύγη τουρκικών μαχητικών F-16, εκ των οποίων τα έξι ήταν οπλισμένα, και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος, το οποίο προέβη σε τέσσερις παραβιάσεις. Καταγράφηκαν επίσης και 13 παραβιάσεις. Σε όλες τις περιπτώσεις, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

 

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Νετανιάχου

Συζητήθηκαν τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις

ΑΘΗΝΑ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χθες, τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου (Benjamin Netanyahu). Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη συνομιλία συζητήθηκαν τρέχουσες διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σταθερή βούληση της χώρας μας για περαιτέρω σύσφιξη και διεύρυνση των ήδη εξαιρετικών σχέσεων Ελλάδας και Ισραήλ, για την εδραίωση των οποίων συνεργάστηκε στενά στο παρελθόν με τον κ. Νετανιάχου.

 

ΕΟΦ: Ανακαλεί συμπλήρωμα διατροφής

Περιέχει επικίνδυνη ουσία για την καρδιά

ΑΘΗΝΑ
Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακαλεί το συμπλήρωμα διατροφής «Arena Rapid» μετά από εργαστηριακό έλεγχο.
Ειδικότερα, αποφασίστηκε η απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του προϊόντος, καθώς μετά από εργαστηριακό έλεγχο ταυτοποιήθηκε η φαρμακευτική δραστική ουσία SILDENAFIL CITRATE (κιτρική σιλδεναφίλη), χωρίς το προϊόν να διαθέτει άδεια κυκλοφορίας φαρμακευτικού προϊόντος από τον ΕΟΦ.
Το εν λόγω προϊόν κυκλοφορεί ως συμπλήρωμα διατροφής, γνωστοποιημένο στον ΕΟΦ και η παραπάνω περιεχόμενη ουσία δεν αναγράφεται στην επισήμανσή του. Ως εκ τούτου, λόγω της ψευδούς παρουσίασης το προϊόν καθίσταται ψευδεπίγραφο φάρμακο. Η σιλδεναφίλη αποτελεί δραστική ουσία που χρησιμοποιείται για παραγωγή φαρμάκων τα οποία χορηγούνται μόνο κατόπιν ιατρικής συνταγής και συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες, ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.
Η εταιρεία οφείλει να επικοινωνήσει με τους αποδέκτες του προϊόντος και να το αποσύρει άμεσα από την αγορά. Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass