Συνελήφθησαν είκοσι Τούρκοι αντικαθεστωτικοί

Στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2022 9:25

Συνεχίζεται το κυνήγι των αντικαθεστωτικών στην Τουρκία, που έχουν βάλει στο στόχαστρό τους και την Αθήνα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την Ελλάδα ως έναν προορισμό που για τους «τρομοκράτες» θεωρείται «ασφαλής».


Χθες τα τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση ότι συνελήφθη στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας ο δημοσιογράφος και συγγραφέας «μέλος της οργάνωσης FETO» – του Φετουλάχ Γκιουλέν. Η σύλληψη του Γκιουντέμ έγινε μαζί με τη σύζυγο του Μινέ και ακόμα 18 άτομα που επίσης κατηγορούνται ως μέλη «τρομοκρατικών οργανώσεων».
Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Γκιουντέμ, που έχει γράψει και σχετικό βιβλίο για τις 11 ημέρες που πέρασε με τον Γκιουλέν, καθώς και οι υπόλοιποι συλληφθέντες προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ελλάδα μέσω της Αδριανούπολης. Τον χαρακτηρίζουν δε ως «πρίγκηπα» της οργάνωσης.
Από τους υπόπτους, «10 από τους οποίους απωθήθηκαν από τη συνοριακή αστυνομία» ενώ προσπαθούσαν να εισέλθουν στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του A Haber «16 ήταν μέλη της FETΟ, δύο ήταν μέλη του PKK, ένας ήταν MLKP και ένας ήταν DHKP-C».
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκιουντέμ – σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά ΜΜΕ – είχε καταδικαστεί από τα τουρκικά δικαστήρια σε έξι χρόνια 10 μήνες και 15 ημέρες φυλάκιση για συμμετοχή σε «ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση» και του είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Συνελήφθη τελικά από τη τουρκική στρατοχωροφυλακή, σε λίγο έξω από την Ανδριανούπολη.
Ο Γκιουντέμ όπως μεταδίδει το A Haber έχει γράψει τις βιογραφίες αρκετών πολιτικών, μεταξύ αυτών και του πρώην προέδρου της ΤΟυρκίας – Αμπντουλάχ Γκιουλ. Είχε συλληφθεί μετά το γραφείο του για τον Γκιουλέν την 1η Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο της έρευνας της Γενικής Εισαγγελίας της Ανατολίας της Κωνσταντινούπολης για τους διευθυντές, τα μέλη και τους υπαλλήλους των Ιδρυμάτων Δημοσιογράφων και Συγγραφέων που έκλεισαν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass