Διαμαρτυρία για το ξυλοκάρβουνο

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2022 15:50

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων, παραθεριστών, επαγγελματιών διοργανώνεται σήμερα στις 7 μ.μ. στον κόμβο προς Παλαιό Παντελεήμονα (στο ύψος του ξενοδοχείου Maxim). Η συγκέντρωση γίνεται με αίτημα τη διακοπή της λειτουργίας επιχείρησης της περιοχής που παράγει ξυλοκάρβουνο.


H Επιτροπή Αγώνα με ανακοίνωσή της αναδεικνύει το πρόβλημα της δημόσιας υγείας σημειώνοντας τα εξής: «Η λειτουργία του ξυλοκάμινου στον Ν. Παντελεήμονα δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους κατοίκους, στους παραθεριστές και στους επιχειρηματίες. Από το καμίνι που καίει ξύλα, για να μετατραπούν σε κάρβουνο, αναδύονται πυκνοί καπνοί, οι οποίοι καθιστούν αποπνικτική την ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ καταφανείς είναι οι επιπτώσεις, σε συνδυασμό με τον κίνδυνο πυρκαγιάς, στο εξαιρετικού κάλλους φυσικό περιβάλλον, στους πρόποδες του Ολύμπου.
Παρόλο που οι μετρήσεις των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών Δημόσιας Υγιεινής και Περιβάλλοντος αναφέρουν ότι τα εκλυόμενα μικροσωματίδια και η συγκέντρωση μετάλλων ανέρχονται σε ιδιαίτερα επικίνδυνο βαθμό μόλυνσης, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο διακοπής της λειτουργίας του καμινιού(!). Το εκλυόμενο νέφος θέτει σε κίνδυνο ιδιαίτερα την υγεία όσων αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα και ανήκουν εν γένει σε ευάλωτες ομάδες, ενώ καθιστά αδύνατη την παραμονή στους εξωτερικούς χώρους των μαγαζιών, μειώνοντας την κίνηση στην εστίαση και ζημιώνοντας τον τουρισμό στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου. Από τη δραστηριότητα αυτή του καμινιού, παράγεται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας πυκνός καπνός και αναδύεται έντονη μυρωδιά κάρβουνου, η οποία ανάλογα με την κατεύθυνση του ανέμου σκεπάζει όλη την περιοχή, με αποτέλεσμα όλες οι κατοικίες και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια από την περιοχή της εγκατάστασης και μέχρι τη θάλασσα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα και οι κάτοικοι και ένοικοι της περιοχής αυτής να υποφέρουμε – εν μέσω αποπνικτικής ζέστης – και να μην μπορούμε να αερίσουμε επαρκώς τις οικίες μας, να μην μπορούμε καθίσουμε στα μπαλκόνια μας, να μην μπορούμε να ανοίξουμε έστω τα παράθυρά μας ή να απλώσουμε τα ενδύματά μας. Ειδικά τις νυχτερινές ώρες, το σύννεφο καπνού και κυρίως η έντονη και αποπνικτική οσμή κατευθύνεται προς τη θάλασσα και εμποδίζει τη χρήση των οικιών και επιχειρήσεών μας κατά τους καλοκαιρινούς αυτούς μήνες. Απαιτούμε την άμεση διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης και μεταφορά της σε περιοχή μη κατοικημένη, μακριά από τις οικίες μας και τις επιχειρήσεις μας, καθώς δεν είναι δυνατόν να του έχει επιτραπεί η λειτουργία μιας επιχείρησης με τέτοια δραστηριότητα και με τέτοιον αντίκτυπο σε τουριστική περιοχή και στο περιβάλλον στο συγκεκριμένο σημείο» καταλήγει η ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass