Εδώ ο καλός φράχτης…

Ο ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΕΙ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΤΑ ΜΕΣΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2022 9:05

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του φράχτη στον Έβρο και η αποτελεσματικότητά του βάσει των στοιχείων αποτροπής παράνομης εισόδου στη χώρα (σ.σ. 1.500-2.000 άτομα ημερησίως) παρουσιάστηκαν στον αναπληρωτή πρωθυπουργό για θέματα ασφάλειας και δημόσιας τάξης και υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Ivan Demerdzhiev κατά τη χθεσινή από κοινού επίσκεψη του με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, στον φράχτη στην περιοχή του Πόρου στον Έβρο.


«Ο φράχτης είναι πολύ ισχυρό μέσο, θα συνδυαστεί με πολύ σημαντικά μέτρα ηλεκτρονικής επιτήρησης και σε αυτά Ελλάδα και Βουλγαρία έχουμε συνεργασία την οποία θα αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος. Χαρακτηρίζοντας ως εξαιρετική τη συνάντηση με τον Βούλγαρο ομόλογό του στην Αλεξανδρούπολη, τόνισε την άριστη συνεργασία των δύο χωρών και στον τομέα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης. «Μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες, έχουμε στενότατη συνεργασία με τη Βουλγαρία... Έχουμε συμφωνήσει ότι ενισχύουμε και συντονίζουμε τις κοινές μας προσπάθειες... Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να βάλουμε τέλος στην παράνομη μετανάστευση. Ό,τι πρέπει και στη συνεργασία μας σε επίπεδο αστυνομικών αρχών ώστε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά όλα τα εγκληματικά κυκλώματα τα οποία διακινούν παράνομα ανθρώπους και να βάλουμε τέλος στις τουρκικές προκλήσεις οι οποίες δημιουργούν προβλήματα σε ολόκληρη την περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά. Από τον φράχτη και παρουσία του κ. Demerdzhiev ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επανέλαβε ότι «τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα και στον Έβρο. Αυτή τη στιγμή να μην έχει κανείς καμία αμφιβολία ότι τα σύνορα της Ελλάδας δεν μπορεί να τα περάσει κανείς παράνομα».
Από την πλευρά του ο κ. Demerdzhiev δήλωσε ότι ήταν πολύ σημαντικό για τον ίδιο να δει δια ζώσης τον φράχτη, ένα αποτελεσματικό τεχνικό έργο, όπως είπε, για την υπεράσπιση των συνόρων. Επανέλαβε την αναγκαιότητα ύπαρξης κοινού στόχου, συντονισμένων ενεργειών και κοινών μέτρων για την υπεράσπιση των συνόρων των δύο χωρών καθώς και της στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων δεδομένου ότι είναι ένα πρόβλημα που αφορά την Ε.Ε. και ως εκ τούτου πρέπει να επιλυθεί με τη συνδρομή και τη συνεργασία όλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass