Ανακοινώθηκαν οι νέοι Τομεάρχες του ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ

Δημοσίευση: 26 Νοε 2022 10:35

ΑΘΗΝΑ
Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής ανακοίνωσε τον ορισμό, με απόφασή του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη, των νέων επικεφαλής των Τομέων Πολιτικής (Τομεάρχες) και τους αναπληρωτές τους.


Αρκετά είναι νέα πρόσωπα με σημαντικά βιογραφικά στο τομέα τους, η δε σύνθεση θεωρείται ισορροπημένη, καθώς εκπροσωπούνται όλες οι τάσεις του κόμματος, ενώ σημαντικό ρόλο αναλαμβάνουν στενοί συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη. Προ ολίγων ημερών είχαν ανακοινωθεί οι Τομεάρχες Οργανωτικού ( Τ. Χατζηδάκη) και ο αναπληρωτής Νίκος Δασκαλάκης, και Πολιτικού Σχεδιασμού Παναγιώτης Δουδωνής.
Οι Χάρης Δούκας, Ηλίας Κικίλιας, Μιχάλης Καλαντζόπουλος, Μανώλης Βελεγράκης, Χρήστος Κακλαμάνης, Θανάσης Πετρόπουλος και οι πρωην Υπουργοί Γιώργος Κουτρουμάνης, Γιάννης Κουτσούκος, Παύλος Γερουλάνος και Γιώργος Πεταλωτής αναλαμβάνουν το βάρος καίριων τομέων όπως η Ενέργεια-Οικονομία-Ανάπτυξη-Εργασία-Κοινωνική Ασφάλιση- Αγροτική Ανάπτυξη- Θεσμοί- Δικαιοσύνη- ‘Αμυνα-Τουρισμού.
Για πρώτη φορά συγκροτείται τομέας Ιδιωτικού Χρέους και Προστασίας των Δανειοληπτών προκειμένου να υπογραμμιστεί η έμφαση που δίνεται στο θέμα αλλά και να τονιστεί η πολιτική αντίστιξη με τη ΝΔ για παράδειγμα όπου τον εν λόγω τομέα κρατά ο υιός Πάτσης. Το εν λόγω χαρτοφυλάκιο θα έχουν ο Δημήτρης Σπυράκος εκ των συντακτών του Νόμου του 2010 για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ο Δημήτρης Αναστασόπουλος που θεωρείται έξπερτ.
Η προσέλκυση προσώπων από την Κοινωνία των Πολιτών ήταν προτεραιότητα, αναφέρει η Χαριλάου Τρικούπη υπογραμμίζοντας ότι αξιοποιήθηκαν πολλά βιογραφικά από την δεξαμενή της διαδικασίας τύπου opengov που εισήγαγε το Κίνημα για την στελέχωση των τομέων. Στα «βαριά βιογραφικά» συγκαταλέγονται μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παλαιοδήμος με θητεία στον ESM, o Αλέξανδρος Ραγκούσης με διεθνή εμπειρία σε πολιτικές ανάπτυξης, εμπορίου και επενδύσεων στην Παγκόσμια Τράπεζα, ο Κων/νος Τσάνης εμπειρογνώμονας ψηφιακής διακυβέρνησης «The World Bank Group» στην Ουάσιγκτον κλπ
Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου πλαισιώνει τον Τομέα Πολιτικής Προστασίας, ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός αναλαμβάνει Γραμματέας Πολιτισμού και η Κατερίνα Λάσπα τον τομέα Εθελοντισμού. Το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν οι τομείς εξωτερικών, αυτοδιοίκησης και απόδημου ελληνισμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass