Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη-Κάρολου

Κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν η εκμετάλλευση και η ανάδειξη του κτήματος στο Τατόι

Δημοσίευση: 29 Νοε 2022 9:35

ΛΟΝΔΙΝΟ


Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον βασιλιά Κάρολο Γ’, στο Κάστρο του Γουίνδσορ.
Η συνάντηση, στην οποία ο πρωθυπουργός συνοδευόταν από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, κράτησε κάτι λιγότερο από μία ώρα και διεξήχθη σε θερμό κλίμα.
O Έλληνας πρωθυπουργός έκανε μια ανάρτηση στα αγγλικά για τη συνάντησή του με τον βασιλιά Κάρολο. «Είχα την ευχαρίστηση να συναντήσω την Αυτού Μεγαλειότητά του τον βασιλιά Κάρολο Γ’ στο κάστρο Γουίνδσορ», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν η εκμετάλλευση και η ανάδειξη του κτήματος στο Τατόι. Ο βασιλιάς Κάρολος, με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, είχε επισκεφθεί την Ελλάδα και το Τατόι, και είχε εκδηλώσει έντονο προσωπικό ενδιαφέρον για την ανάδειξη του κτήματος.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η ανάδειξη του κτήματος και των εγκαταστάσεων του Τατοΐου και στο πλαίσιο αυτό ήδη εκτελούνται ή έχουν δρομολογηθεί έργα, συνολικού προϋπολογισμού 75.000.000 ευρώ σε πρώτη φάση, για τα οποία θα αξιοποιηθούν πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ, του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης και ιδιωτικές δωρεές.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο -κατόπιν πρόσκλησης του τότε διαδόχου του βρετανικού θρόνου- την έπαυλη Dumfries House στη Σκωτία και είχε ξεναγηθεί στο ιστορικό κτίριο και το κτήμα.
Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΡΟΛΟΥ
Με μια ανάρτηση στο Twitter αμέσως μετά τη λήξη της ιδιωτικής συνάντησης, ο λογαριασμός “Royal Family” ενημέρωσε για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κάστρο του Ουίσνδορ και τον βασιλιά Κάρολο.
Συγκεκριμένα, ο επίσημος λογαριασμός της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας στο Twitter, με το όνομα “Royal Family”, ανήρτησε μία φωτογραφία του βασιλιά Καρόλου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τη σύζυγό του, Μαρέβα, από την επίσκεψή τους στο κάστρο Ουίνσδορ.
«Σήμερα το απόγευμα ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τον Βασιλιά στο Κάστρο του Ουίνδσορ», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση, την οποία συνοδεύει και σχετική φωτογραφία.
Την ανάρτηση έκανε retweet στον λογαριασμό του και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass