Σεισμός 5,9 Ρίχτερ στη Ρόδο

Δεν αναφέρθηκαν ζημιές * Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2023 7:32

ΑΘΗΝΑ
Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της Ρόδου στις 14:37, με το επίκεντρο να εντοπίζεται σε θαλάσσια περιοχή, αλλά τον σεισμό να γίνεται ιδιαίτερα αισθητός ακόμη και ως την Κρήτη.


Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν 5,9 Ρίχτερ (5,7 Ρίχτερ ήταν η πρώτη εκτίμηση με βάση την αυτόματη λύση) και το επίκεντρο εντοπίζεται στη θάλασσα, σε απόσταση 58 χλμ. από την Λίνδο.
Η εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού ήταν αρχικά ότι ο σεισμός ήταν 6 Ρίχτερ, αλλά στη συνέχεια το άλλαξε σε 5,9.
Η δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή και προκάλεσε αναστάτωση στους κατοίκους του νησιού, ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν φαίνεται να έχουν σημειωθεί ζημιές.
ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΡΟΣ
«Ήταν σύντομος σεισμός, αλλά δυνατός. Είδαμε να κινούνται αντικείμενα, όπως και το στέγαστρο πάνω από τα οχήματά μας. Δεν έχουμε ακόμα εικόνα για ζημιές, δεν έχουμε δεχθεί κάποια κλήση. Η ενημέρωση που είχαμε ήταν για ισχυρό σεισμό 5,7 Ρίχτερ», ανέφερε στο iefimerida.gr πηγή από τον Πυροσβεστικό Σταθμό της Λίνδου.
*«Μπορούμε να πούμε ότι πρόκειται για ένα κλασικό 6άρι του ανατολικού Αιγαίου. Η απόσταση από τις ακτές είναι μεγάλη και επομένως οι δυνητικές επιπτώσεις είναι τρομακτικά περιορισμένες», είπε στο iefimerida.gr ο Κώστας Παπαζάχος, σεισμολόγος - καθηγητής Σεισμολογίας στο ΑΠΘ.
Ερωτηθείς αν τον προβληματίζει ο συγκεκριμένος σεισμός, ο κ. Παπαζάχος απάντησε ότι «το 5,9 σίγουρα δεν είναι μικρό μέγεθος, όμως θα έλεγα ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. Είναι ένας συνηθισμένος σεισμός για τη συγκεκριμένη ζώνη».
*Μιλώντας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διδάκτωρ σεισμολογίας Γεράσιμος Παπαδόπουλος επιβεβαίωσε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Ευτυχώς, τόνισε, που το επίκεντρό του ήταν στη θάλασσα, 58 χλμ. νοτιοανατολικά της Λίνδου. Έγινε έντονα αισθητός σε ολόκληρο το νησί και στην ευρύτερη περιοχή. Είναι νωρίς ακόμη να κάνουμε εκτιμήσεις, πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.
Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος αναφέρει «Καμία αναφορά, μέχρι στιγμής, για κίνδυνο ανθρώπινης ζωής ή υλικές ζημιές, απο τον σεισμό που σημειώθηκε Ανατολικά της Ρόδου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass