ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ

Καταψηφίστηκε με 156 ψήφους έναντι 143

ΨΗΦΙΣΑΝ 299 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ - 40 ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟ - ΑΠΩΝ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΣΗΣ

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2023 7:30

ΑΘΗΝΑ
Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης με 156 ψήφους κατά και 143 υπέρ. Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές, ενώ απών ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Πάτσης.


Η συζήτηση επί της δυσπιστίας διήρκησε 34 ώρες, από τις μεγαλύτερες, όπως ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, που έχουν διεξαχθεί σε αντίστοιχες προτάσεις δυσπιστίας.

ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟ
Σημειώνεται πως 40 βουλευτές δεν έδωσαν το «παρών» στην ονομαστική ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ψήφισαν με επιστολική ψήφο. Πρόκειται για 12 βουλευτές της ΝΔ, ανάμεσα στους οποίους ήταν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, 10 του ΣΥΡΙΖΑ, 7 του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, 2 του ΚΚΕ, 3 της Ελληνικής Λύσης (μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος), 4 από το ΜέΡΑ 25 (μεταξύ των οποίων ο Γιάνης Βαρουφάκης) και δύο ανεξάρτητοι βουλευτές.
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ:
Από τη ΝΔ, με επιστολική ψήφισαν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας και οι Κώστας Καραγκούνης, Θοδωρής Ρουσόπουλος, Κωνσταντίνος Τζαβάρας, Γιάννης Τραγάκης, Άγγελος Τσιγκρής, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Μανούσος Βολουδάκης και Γιώργος Καρασμάνης.
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ:
Με επιστολική ψήφισαν οι Γιώργος Κατρούγκαλος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Σάκης Παπαδόπουλος, Νεκτάριος Σαντορινιός, Σπύρος Λάππας, Νίκος Συρμαλένιος, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, Γιώτα Πούλου, Άννα Βαγενά, Γιώργος Παπαηλιού.
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ:
Με επιστολική ψήφισαν οι Ανδρέας Λοβέρδος, Χάρης Καστανίδης, Γιώργος Καμίνης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Ευαγγελία Λιακούλη, Γιώργος Φραγγίδης και Αχμέτ Ιλχάν.
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ:
Με επιστολική ψήφισαν η πρώην γ.γ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και η Λιάνα Κανέλλη.
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ:
Με επιστολική ψήφο ψήφισαν ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Βελόπουλος και οι βουλευτές Κωνσταντίνος Μπούμπας και Δημήτρης Βαγενάς.
ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΡΑ 25:
Με επιστολική ψήφο ψήφισαν ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά και οι βουλευτές Κλέωνας Γρηγοριάδης, Κρίτωνας Αρσένης και Γιώργος Λογιάδης.
Τέλος, με επιστολική ψήφο ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κωνσταντίνα Αδάμου και Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass