Πανήγυρη στον Καθεδρικό Ναό Κατερίνης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΤΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2023 10:15

Παρουσία τοπικών αρχών και πλήθους πιστών πανηγύρισε ο Ιερός Καθεδρικός Ναός της Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, με την ευκαιρία εορτασμού της Δεσποτικής Εορτής Αναλήψεως του Κυρίου.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 24 Μαΐου το απόγευμα, έγινε η τελετή Αποδόσεως του Πάσχα και στη συνέχεια ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου. Συμπροσευχήθηκαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες πρ. Άρτης κ. Ιγνάτιος, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος και ο οικείος Ιεράρχης κ. Γεώργιος.
Τον θ. λόγο κήρυξε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος ανέλυσε το θεολογικό περιεχόμενο της εορτής και εξήγησε την ανάγκη της πρόσληψής του από τους πιστούς.
Πριν την απόλυση, ο Σεβασμιότατος κ. Γεώργιος χειροθέτησε τον διακονητή Χαρίλαο Παπαθεμελή, μαθητή β΄ Λυκείου και ιερόπαιδα της Ενορίας.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, τελέστηκε Αγρυπνία (Όρθρος-Θ. Λειτουργία), προκειμένου να διευκολυνθεί ο εκκλησιασμός εργαζόμενων, εκπαιδευτικών και νέων.
Την κυριώνυμη ημέρα, Πέμπτη 25 Μαΐου, τελέστηκαν ο πανηγυρικός Όρθρος και το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου πρ. Άρτης κ. Ιγνατίου, συλλειτουργούντων των λοιπών Σεβασμιότατων Αρχιερέων. Συμμετείχαν επίσης Ιερείς από όμορες αλλά και μακρινές Ι. Μητροπόλεις και Ιεροδιάκονοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass