Ανδρουλάκης: Καμία αύξηση στον ΕΝΦΙΑ

Οι φορολογικές επιλογές της ΝΔ υπερασπίζονται τους λίγους και ισχυρούς, δήλωσε από τη Χίο - Θα ενισχύσουμε τους άμεσους φόρους, τον ΕΝΦΙΑ και τους φόρους γενικής κληρονομιάς και ακίνητης περιουσίας, είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ο βουλευτής Στ. Παραστατίδης

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2023 10:05

ΑΘΗΝΑ
Δεύτερη ημέρα της περιοδείας του στη Χίο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ξεναγήθηκε στο κέντρο έρευνας εφαρμογών μαστίχας και ακολούθως επισκέφτηκε την Απλωταριά.


«Θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για την ξενάγηση στο κέντρο έρευνας. Το ΠΑΣΟΚ έχει προτεραιότητα να στηρίξει την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας. Χωρίς “έξυπνη” γεωργία, χωρίς επένδυση στην έρευνα και χωρίς καθετοποιημένη παραγωγή, που θα συμπεριλαμβάνει τη μεταποίηση και τον πρωτογενή τομέα, δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας» τόνισε.
«Ο πρωτογενής τομέας μπορεί μαζί με τη μεταποίηση και τον τουρισμό – και βέβαια με συνέργειες – να δώσει μια άλλη δυναμική στην ελληνική οικονομία, που δεν θα αφορά μόνο τις τουριστικές περιοχές, αλλά θα αφορά το σύνολο της χώρας, το σύνολο της ελληνικής παραγωγής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΕΝΦΙΑ
«Θέλω να πω, επίσης, κάτι, διότι έχει γίνει μεγάλη συζήτηση σήμερα για τα φορολογικά θέματα. Το ΠΑΣΟΚ πουθενά στο πρόγραμμά του δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Ακριβώς το αντίθετο. Έχει ψηφίσει τρεις φορές τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Θέση μας είναι η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους ευάλωτους Έλληνες και τη μεσαία τάξη, η προοδευτική μείωση των φόρων γενικότερα» είπε.
«Γιατί έχουμε αυτή τη θέση; Αυτό συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, όπου υπάρχουν μεγάλες ανισότητες. Δεν μπορεί να μην το βλέπει ο κ. Μητσοτάκης, όταν -σύμφωνα τον ΟΟΣΑ – τα νοικοκυριά της χώρας μας είναι τρίτα από το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αγοραστική δύναμη» τόνισε στους πολίτες της Χίου.
«Όταν τα 2/3 των φόρων είναι έμμεσοι άδικοι φόροι που χτυπούν τους πιο ευάλωτους και τη μεσαία τάξη. Συγχρόνως 150 εισηγμένες εταιρείες – μεγάλες εταιρείες – έχουν τριπλασιάσει τα κέρδη τους. Αυτό δείχνει ότι οι φορολογικές επιλογές της Νέας Δημοκρατίας υπερασπίζονται τους λίγους και ισχυρούς και όχι τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη. Έχουμε άλλη αντίληψη και καλώς άνοιξε αυτή η συζήτηση» ανέφερε κατά την δεύτερη ημέρα περιοδείας του στο νησί της Χίου, όπου το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε αυξημένα ποσοστά, λαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

 

ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΔΗΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΥΣ
Εν τω μεταξύ για μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ έκανε λόγο ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Στέφανος Παραστατίδης.  Ο κ. Παραστατίδης, μιλώντας στο OPEN είπε αρχικά ότι «πρέπει να συζητήσουμε συνολικά επί της φορολογικής πολιτικής» και πρόσθεσε ότι «εμείς πρέπει να αλλάξουμε τον λόγο άμεσων και έμμεσων φόρων γιατί αυτοί πλήττουν τη μεσαία τάξη και τα χαμηλά εισοδήματα».
Σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ θα διατηρήσει τον ΕΝΦΙΑ, απάντησε: «Βεβαίως, αυτοί πρέπει να ενισχυθούν για να γίνει η αναδιανομή κι αυτό που πρέπει να γίνει είναι μειωθούν οι έμμεσοι φόροι».
«Οι άμεσοι φόροι οι οποίοι αφορούν στον φόρο γενικής κληρονομιάς, στον φόρο στις γονικές παροχές και ακίνητης περιουσίας, αυτός είναι ο ΕΝΦΙΑ, είναι φόροι που ουσιαστικά αφορούν τους έχοντες, αυτοί είναι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να κρατηθούν, και οι φόροι οι οποίοι θα πρέπει να μειωθούν είναι οι έμμεσοι φόροι», κατέληξε.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΟΚ
Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τονίζει: «Πουθενά στο πρόγραμμά μας δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Θέση μας είναι η προοδευτική του μείωση. Με προτεραιότητα την προστασία των πιο αδύναμων Ελλήνων και της μεσαίας τάξης». «Όπως άλλωστε προτείνουμε για τους φόρους, που κυρίως πλήττουν τη μεσαία τάξη και τους ευάλωτους, όπως είναι η μείωση έμμεσων φόρων, η μείωση φόρων στη μισθωτή εργασία και η μείωση φόρων στις οικογένειες με παιδιά», προσθέτει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass